Album Samuela Hošeka je na spadnutie

Album Samuela Hošeka je na spadnutie
Peter Motyčka

Spevák, výtvarník a performer Samuel Hošek vydáva svoj druhý album, ktorým sa vracia k jazzu. Jeho elektropopový debut „Our Time Is Now z roku 2020 poznačila spolupráca s hudobným producentom Jurešom „Fallgrapp“ Líškom. Ako predzvesť novinky s názvom Peace, ktorá bude 18. mája dostupná na všetkých hudobných streamovacích platformách, ponúka absolvent pražskej Vyššej odbornej školy Jaroslava Ježka singel I Get Along Without You Very Well.

 

Nahrávka Peace vznikala vo viedenskom Dukkaton Studio a vo viničnianskom Garage Studio pod zvukovým dohľadom hráča na klávesových nástrojoch Petra Preložníka a vynikajúceho srbského bubeníka Dušana Novakova. O mastering sa postaral osvedčený americký bard Joe Tarantino. K spolupráci si Samuel Hošek prizval aj hudobného producenta Ľuboša Šrámeka a konného producenta Nikolaja Nikitina. Práve pod hlavičkou jeho vydavateľstva HLAVA XXII sa aj album objavuje. Šrámekov aranžérsky vklad posunul nahrávku k moderným jazzovým polohám. Nahrávka Peace ponúka sedem jazzových štandardov a dve autorské skladby a k legendárnym štandardom patrí aj singel I Get Along Without You Very Well z pera hitmakera Hoagyho Carmichaela. Popri klaviristovi Ľubošovi Šrámekovi sa na ňom podieľali kontrabasista Robert Balzar a bubeník Dušan Novakov. V ďalších skladbách sa ešte objavujú basgitarista Juraj Griglák, saxofonista Nikolaj Nikitin, bubeník Mattia Muller, gitarista Pavol Bereza, flautistka Sisa Michalidesová a sláčikové kvarteto Mucha Quartet.

 

 

 

 

Samuel Hošek je víťazom viacerých amerických (celoštátna výtvarná súťaž Fox Valley Area High School Exhibition 2007, Xavier Talent Show 2008, Solo/Ensemble 2008) a európskych súťaží (finalista Riga Jazz Stage 2013, Nové tváre slovenského jazzu 2013). Ako šestnásťročný získal štipendium na súkromnej škole v USA, vyštudoval Divadelnú fakultu na VŠMU a jazzový spev na Konzervatóriu Jaroslava Ježka v Prahe. Aktuálne je poslucháčom na na katedre Intermédií a maľby Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave. Účinkoval v muzikáli The Czech Cabaret Show v pražskom divadle Royal a popri sólovej kariére sa tiež objavuje ako vokalista s Marikou Gombitovou, Benom Cristovaom či Luciou Bílou. Jeho ďalšími hudobnými projektami sú Skupina 0u0us, Samuel Hošek Jazz Band a Electric Sabina.

 

 

https://distrokid.com/hyperfollow/samuelhoek/peace

 

Autor: Peter Motyčka podľa tlačovej správy

 

Esprit 2023

Galéria

Album Samuela Hošeka je na spadnutie

 

 

Ďalšie články

Koncert masiek
Spoznávate ich? Za maskami sa skrýva dvojica umelcov pohybujúcich sa naprieč hudobným, divadelným,...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...