Bratislavskí Bloom chystajú krst debutu

Bratislavskí Bloom chystajú krst debutu
Miroslav Bachura

Hoci bratislavská formácia Bloom sa pohybuje na scéne už od roku 2011, ich štúdiová prvotina uzrie svetlo sveta až koncom tohto roka. Album s názvom Let The Good Days Come je nahraný, oficiálneho krstu sa dočká 3. decembra.

 

Štvorčlenná kapela zoskupená okolo sympatickej speváčky Barbory Drahovskej sa už od svojho vzniku prezentuje moderným pesničkárstvom na pomedí jazzu, R´n´B i súčasnej popovej alternatívy. Album Let The Good Days Come vznikol v štúdiu LVGNC v spolupráci s Marekom Rakovickým. Tešiť za môžete na 11 skladieb, na ktorých sa okrem členov kapely podieľalo i niekoľko hostí - Mária Kmeťková na harfe, klávesák Martin Wittgruber i renomovaný muzikant Juraj Griglák na kontrabase. Tí všetci by sa mali predstaviť i na krste albumu 3. decembra v bratislavskom Ateliéri Babylon.

 

"Všetko sú to vynikajúci hudobníci, a preto sa nesmierne tešíme, že si s nimi budeme môcť zahrať. Dúfam, že sa to podarí. Bude to pre nás výnimočný večer a chceme, aby bol výnimočný aj pre našich fanúšikov," nechala sa počuť speváčka Barbora Drahovská. "Podľa mňa našej hudbe veľmi svedčí, keď sa okrem tradičného obsadenia obohatí o farby a zvuky iných nástrojov. Budeme mať možnosť sa pohrať s náladami skladieb a aj s celkovou atmosférou koncertu. Veríme, že pre všetkých to bude silný hudobný zážitok." doplnil gitarista a jeden zo zakladajúcich členov kapely Lukáš Kyška.

 

Lístky na spomínaný krst si môžete zakúpiť presne TU. Špeciálnym hosťom večera bude hudobný projekt Oskara Rózsu a Zdenky Prednej, kapela DOLEDOLE.  
 

Bloom niekoľko týždňov pred krstom zverejnili prvý singel z nového albumu. Vypočujte si pieseň s názvom Carousel Ride.
 

 

Miroslav Bachura

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Cenu verejnosti ESPRIT si preberie Ondrej Juraši
Desať dní mohli domáci fanúšikovia rozhodovať o tom, ktorý z nominovaných dvadsiatich šiestich...
Týždeň slovenského jazzu: klaviristi
Dnes necháme hovoriť (alebo lepšie povedané znieť) klavírnych majstrov. Jazzová klavírna úroda bola...
Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...