Groove Brothers s debutom

Groove Brothers s debutom
jazz.sk

Debutový album projektu Groove Brothers oficiálne vyšiel začiatkom decembra 2011 pod hlavičkou Hudobného Fondu. Dvojročná práca, päť nahrávacích dní, a 6 týždňov post-produkcie. To je bilancia CD s názvom Groove Brothers, ktoré obsahuje 10 originálnych skladieb. Autorom deviatich kompozícií je Vladimír Máčaj, jednu napísal Michal Ragač.

Nahrávku charakterizujú výrazné témy, akustické nástroje, dynamické zemité groovy v podaní silnej rytmiky, doplnené energickou dychovou sekciou. Žánrovo sa tu prekrýva mnoho hudobných štýlov sveta, ich spoločným menovateľom je jazz. Kompozíciám vdychuje život kreatívna spolupráca a improvizácia zúčastnených hudobníkov. To je vlastne aj esenciou tohto projektu, a celkovo tak vzniká netradičná mozaika sviežich, energiou nabitých skladieb.

Projekt Groove Brothers pod vedením kontrabasistu Vladimíra Máčaja existuje v rôznych podobách už od roku 2008, a toto CD je výsledkom dlhoročnej spolupráce zúčastnených hudobníkov. Jadrom projektu je zohratá rytmika v zložení Michal Ragač – klavír, Vladimír Máčaj – kontrabas, Ján Oriško – bicie a na CD ich ako hosť doprevádza Eddy Portella - perkusie. Takto nabitú rytmiku dopĺňa dychová sekcia v pestrom zložení nástrojov, menovite Rajmund Kákoni – trúbka, a hostia: Erik Rothenstein – barytón saxofón, alt saxofón; Michal Motýľ – bas trombón; Nikolaj Nikitin – soprán saxofón, tenor saxofón.

Galéria

Groove Brothers s debutom

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Mikulášske jazzové hody pokračujú
O Mikulášskom jazzovom festivale, prostredníctvom ktorého zanietenci Martin Budaj a Ján Novotný...
Cenu verejnosti ESPRIT si preberie Ondrej Juraši
Desať dní mohli domáci fanúšikovia rozhodovať o tom, ktorý z nominovaných dvadsiatich šiestich...
Týždeň slovenského jazzu: klaviristi
Dnes necháme hovoriť (alebo lepšie povedané znieť) klavírnych majstrov. Jazzová klavírna úroda bola...