GrooveHub krstí nové CD: Krstným otcom Juraj Griglák

GrooveHub krstí nové CD: Krstným otcom Juraj Griglák
Fusion skupina GrooveHub krstí svoj druhý štúdiový album už tento týždeň. Akcia sa pôvodne mala konať v bratislavskom NuSpirit Club, no po ukončeni prevádzky tohto významného kultúrneho miesta sa krst presúva do Rock Café v Dúbravke. Dátum aj čas ostáva oproti pôvodnému plánu nezmenený - 22. marca o 20.00 hod. Úlohu krstného otca prijal vynikajúci basgitarista, Juraj Griglák.
 
Výrazné groovy jsou ozvláštňovány rockovými či naopak swingujícími riffy, z nichž doslova vybuchují výtečná sóla především syntezátorů, a to různobarevných a nikdy se neopakujících, a pochopitelně baskytary, jež ani jednou nesklouzne k tak časté onanii, jež provází hru mnohých mistrů tohoto původně rytmického nástroje. - Jazzport.cz (o albume)
 
Základným pilierom skladieb na albume je súhra kontrastov moderného syntetizovaného zvuku so zvukom akustického klavíra a bicích. Ešte viac ako predtým kladie trio dôraz na premyslené a detailné aranžmány, ktoré si kladú za cieľ priniesť poslucháčovi hudbu nelineárnu, neschematickú, nepredvídateľnú, no predovšetkým pútavú. Dejovosť a príbehovosť sú kľúčovými hudobnými elementami, potenciálne atraktívnymi aj pre širšie publikum. Album ako celok zároveň nie je len akýmsi kompilátom rôznorodých kompozícií, ale jedná sa o ucelený hudobný príbeh, ktorý je stvárňovaný postupne sa meniacim zvukom a podobou jednotlivých skladieb smerujúcich od hravosti a detskosti k vážnosti a dospelosti. Element príbehovosti umocňujú filmovou hudbou inšpirované pasáže s hovoreným slovom, doplnené o zvukové efekty. Fanúšikovia a poslucháči sa tak môžu tešiť na bezmála šesťdesiat minút výpravnej a pestrej inštrumentálnej hudby, podfarbenej mohutným groove. "Ak by som mal náš album charakterizovať jedným slovom, bola by to hravosť," hovorí basgitarista Adam Hudec, autor a aranžér väčšiny skladieb na novom CD. Dodáva, že hudba GrooveHub sa nesústreďuje na sólové výkony inštrumentalistov, ale na premyslenú kompozíciu a interpretáciu inklinujúcu skôr k postupom klasickej hudby ako k jazzu."Album je o troch ľuďoch, ktorí si rozumejú a vytvorili niečo úprimné, osobné a autentické." 
 
 
 
Tlačová správa

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

GrooveHub – Glasses & Hats
Na úvod citát z predošlej recenzie prvého albumu formácie GrooveHub: „...Zostáva preto len...
Speváčka Brigita vydala druhý album Brigita B
Nitrianska speváčka Brigita Tarinová vydala v júni svoj druhý štúdiový album. Novinka s ...
O novom sólovom albume Juraja Grigláka sa píše už aj v Amerike
O najnovšom albume vynikajúceho slovenského basistu Juraja Grigláka "Time To Fly" sme už na portáli...
Report: Juraj Griglák & Company feat. Poogie Bell v Nu Spirite
V kalendári už svieti apríl a jar stále v nedohľadne. Ešteže si jazzový fanúšik môže spríjemniť...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...