Hudba na korze v Bojniciach

Hudba na korze v Bojniciach
jazz.sk

Na aktuálnom ročníku hudobného festivalu Hudba na korze 2012 vystúpia vynikajúce zostavy hudobníkov. Všetky tri večerné koncerty sa budú konať na novom pešom korze v centre Bojníc – hlavné Hurbanovo námestie, v priestore pred Kultúrnym centrom. K dispozícii bude 300 miest na sedenie. V prípade nepriaznivého počasia sa koncerty uskutočnia v sále Kultúrneho centra Bojnice (s kapacitou 400 miest na sedenie).

 

štvrtok 12. júl, 21.00 hod. – Matúš Jakabčic CZ-SK Big Band

Vynikajúcemu gitaristovi Matúšovi Jakabčicovi sa podaril husársky kúsok – „poskladal dokopy“ jazzové esá z Čiech a Slovenska, čím vytvoril harmonickú mozaiku štrnástich (!) bravúrnych hudobníkov. Sme úprimne potešení a je nám cťou, že sa po prvýkrát CZ-SK Big Band predstaví v meste Bojnice práve na našom festivale Hudba na korze. Bez akýchkoľvek pochýb sa môžeme tešiť na večer plný znamenitých hudobných zážitkov, pričom tento koncert bude určite patriť ku kultúrnym vrcholom roka 2012 v tomto malebnom meste pod bojnickým zámkom.

CZ-SK Big Band Matúša Jakabčica sa predstaví v zostave:

Radovan Tariška (alt saxofón), Rostislav Fraš (tenor saxofón, soprán saxofón, flauta), Ondřej Štveráček (tenor saxofón), Erik Rothenstein (baritón saxofón), Ondrej Juraši (trúbka, krídlovka), Rastislav Suchan (trúbka, krídlovka), Ľubomír Kamenský (trúbka, krídlovka), Bohumil Bydžovský (trombón), Branislav Belorid (trombón), Michal Motýľ (basový trombón), Matúš Jakabčic (gitara), Ľuboš Šrámek (klavír), Tomáš Baroš (kontrabas), Marián Ševčík (bicie)

 

piatok 27. júl, 21.00 hod. – AMC Trio & Ruggero Robin (Taliansko/gitara)

Kvalitná hudobná formácia AMC Trio (Peter Adamkovič klavír, Martin Marinčák kontrabas, Stano Cvanciger bicie) predstavuje nezvyklú stálicu na jazzovom nebi a dnes ju netreba snáď ani predstavovať – budúci rok oslávia títo traja „chalani“ už 20 rokov spoločnej existencie. Za túto dobu prešli dlhú profesionálnu cestu, sú úžasne zohratí a ako by povedal klasik: „ladí im to báječne“. Počas hudobnej kariéry spolupracovali s mnohými hosťami, a to doma i v zahraničí.

 V Bojniciach sa predstavia v jedinečnom medzinárodnom projekte, do ktorého prijal pozvanie ako hosť Ruggero Robin – vynikajúci taliansky gitarista, vybavený excelentnou technikou.

Ruggero je so svojou gitarou prítomný na viac ako 60 miliónoch CD predaných po celom svete. Zoznam je veľmi dlhý – Andrea Bocelli, Zucchero Fornaciari, Pavarotti, Paul Young, B.B. King, Dolores O’Riordan, Giorgia, Nomadi… Taktiež vydal 6 CD pod svojím vlastným menom a s medzinárodnými hudobníkmi súčasného jazzu ako Bruce Gaitsch, Janey Clewer, Trilok Gurtu, Enzo Todesco, Alex Acuña, Oskar Cartaya, Marc Jordan, John Patitucci, Giulio Capiozzo.

Je viac než isté, že v spojení AMC tria a Ruggera Robina nás čaká ďalší festivalový znamenitý hudobný večer.

 

piatok 10. august, 21.00 hod. – Nikolaj Nikitin Quartet: Personal Suite Live

Nikolaj Nikitin (saxofonista a skladateľ s ruskými koreňmi, nar. 1983) dnes patrí k najvýraznejším predstaviteľom nastupujúcej mladej generácie súčasného slovenského jazzu. Aktívne koncertuje so slovenskou a európskou jazzovou špičkou. V tomto roku vydal svoj debutový albumu Personal Suite, ktorý je jedinečnou autorskou a osobnou výpoveďou talentovaného hudobníka. Hudbu Nikolaja Nikitina charakterizuje jedinečný cit pre tón, originálny prístup ku kompozíciám a výraz, ktorý častokrát spája svet jazzu s klasickou hudbou. Na festivale Hudba na korze predstaví svoj projekt Personal Suite Live, do ktorého si prizval renomovaných profesionálnych hudobníkov: Róbert Ragan (kontrabas), Jozef Döme (bicie), Ľuboš Šrámek (klavír). Máme sa opäť na čo tešiť.

Esprit 2023

Galéria

LOGO_hudba na korze_final.jpg

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...