Jazz bude opäť na predaj! Vyhrajte vstupenky alebo CD.

Jazz bude opäť na predaj! Vyhrajte vstupenky alebo CD.
Peter Motyčka

Košický festival Jazz FOR SAle patrí medzi zabehané podujatia a jeho názov súvisí s organizátorom – agentúrou FORSA. Každoročne v novembri sa v Košiciach predstavujú jazzmani zo Slovenska, z Česka, Poľska a z Maďarska. Ani na aktuálnom 32. ročníku nebudú chýbať zvučné mená hudobníkov zo spomenutých krajín, alebo zo zámoria.

Ako obvykle festival prebehne počas troch sobôt s týždňovým odstupom. Počas prvého večera 5. novembra sa predstavia Grzegorz Piotrowski Quintet, vedený vynikajúcim poľským saxofonistom. Hosťom kapely bude Tamara Behler, označovaná za speváčku novej poľskej generácie. Z Česka sa predstavia Marek Hlavica Blues Fakers s gitaristom Viktorom Jermanom. Headlinerom večera bude zoskupenie dvoch amerických a jedného maďarského hudobníka: klávesista Scott Kinsey patril medzi zakladateľov Tribal Tech, basgitaristu Hadriena Ferauda mnohí považujú za pokračovateľa odkazu Jaca Pastoriusa a Gergö Borlai patrí medzi majstrov bicích nástrojov.

 

 

Počas druhého večera (12. novembra) ovládne pódium Big Band Štátneho konzervatória Košice pod vedením Adriána Harvana. K najvyhľadávanejším slovenským ansámblom v zahraničí patrí AMC Trio, ktoré sa v Košiciach predstaví nielen s gitaristom Samuelom Marinčákom, ale aj s americkým saxofonistom Bobom Franceschinim, spolupracujúcim s mnohými svetovými osobnosťami.

Posledný večer festivalu (19. novembra) bude patriť napríklad poľskému Stanislav Slowinski Quartet vedenému vynikajúcim huslistom. Erich “Boboš“ Procházka & Gero Band patria medzi stálice slovenskej bluesovej scény a popri vynikajúcom harmonikárovi sa na pódiu objaví aj speváčka Silvia Josifoská. Jej hlas určite poteší fanúšikov blues a jazzu. Na záver večera vystúpia Electric Shockštvorčlenná maďarská power fusion kapela s energickým prejavom a s kvalitnými inštrumentálnymi výkonmi.

 

 

Trojica eventov Jazz FOR SAle I., II. a III. Prebehne v priestoroch Historickej radnice na Hlavnej 59 v Košiciach a podrobnejšie informácie nájdete na oficiálnej stránke festivalu. Lístky je možné zakúpiť v sieti Ticketportal na nasledujúcom odkaze.

Pokiaľ chcete vyhrať dvojicu lístkov na každý zo spomínaných večerov Jazz FOR SAle I., II. alebo III., prípadne máte záujem o CD zoskupenia AMC Trio Plus, zapojte sa do súťaže a odpovedajte na otázku:

AMC Trio dlhodobo spolupracuje a nahráva s viacerými zahraničnými renomovanými jazzmanmi - uveďte meno aspoň jedného z nich.

Odpovede zasielajte do stredy 2. novembra. Lístky si môžu výhercovia vyzdvihnúť pri vstupe na podujatie v Historickej radnici v Košiciach, CD zasielame poštou.

 

 

Autor: Marek Danko

 

Výhercovia dvoch vstupov na jednotlivé večery: Miroslav Grega (5. 11.), Adrián Benko (12. 11.), Ida Hrivnakova (19. 11.)
Výherca CD AMC Tria: Daniel Búlik

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...