Koncert jazzového tria v Slovenskom rozhlase: Rodák z Milána Andrea Manzoni sa predstaví v septembri v Bratislave

Koncert jazzového tria v Slovenskom rozhlase: Rodák z Milána Andrea Manzoni sa predstaví v septembri v Bratislave
Patrik Gömöri

Andrea Manzoni, rodák z Milána, je klavirista, skladateľ a producent, predstaviteľ novej hudobnej generácie, ktorý sa štýlovo pohybuje na pomedzí jazzu, elektroniky, rocku a filmovej hudby. Manzoniho tvorba, ktorú so svojim triom prezentuje, odkazuje na formácie ako The Bad Plus, Esbjörn Svensson Trio a Tingvall Trio, od ktorých sa však odlišuje vďaka svojmu charakteristickému prejavu. So svojím triom sa prvýkrát na Slovensku predstaví v rámci európskeho turné štvrtok, 27. septembra 2018 vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave. Vstup je voľný až do vyčerpania kapacity sály.

Počas svojej kariéry vystúpil na renomovaných pódiách na celom svete, ako napríklad v Carnegie Hall v New Yorku, Saint Martin in the Fields v Londýne, v rímskom Auditorium Parco della Musica, v Arts Center v Hongkongu, v Acropolium v Kartágu Cartagine, tuniskom Theatre Municipal di Tunisi, milánskom Blue Note a na mnohých festivaloch, ako hongkonský ISEA2016, Luminate Festival v Cambridge či Heineken Jamminʼ Festival (najvýznamnejší hudobný open air festival v Taliansku), pričom nahrával aj pre televízie a rádiá ako RSI Swiss Radio TV, France 2, France Inter, Europe 1. Andrea Manzoni je víťazom početných hudobných súťaží ako napr. Yamaha Music Competition Italia.

Manzoni si zahral s hudobníkmi ako Aldo Romano, Jan Bang, Lawrence D. Butch Morris, Irene Grandi a s mnohým inými. Študoval klasickú hudbu pod vedením umelcov ako Nazzareno Carusi, Tiziano Poli, Antonio Ballista, ako aj jazz s učiteľmi ako Franco D‘Andrea a Stefano Battaglia. Spolupracoval s producentom Peterom Walshom (Stevie Wonder, Peter Gabriel, Simple Minds atď.)

Viden Spassov sa narodil v Sofii. Tento kontrabasista a polištrumentalista študoval klasickú hudbu na konzervatóriu v Aoste, džez na Cemm v Miláne a ako zvukový technik a aranžér na Scuola di Alto Perfezionamento Musicale v meste Saluzzo. Spolupracoval so Sai Symphony Orchestra a PianoLink Philharmonic Orchestra v Miláne. Počas kariéry vystupoval v rôznych džezových i rockových zoskupeniach  a spolupracoval s umelcami ako Dave Sixx, Jacopo Massa, Illacrimo a inými osobnosťami talianskeho undergroundu.

Andrea Beccaro sa narodil v Bielle, pôsobí ako skladateľ a aranžér, ktorý používa bicie nástroje ako svoj hlavný vyjadrovací prostriedok. Študoval hru na klasické perkusie s Francom Campionim a na bicie s Francom Rossim a Alfredom Golinom. Je absolventom Musicians Institute v Los Angeles, kde študoval s hudobníkmi a pedagógmi ako Joe Porcaro, Steve Houghton, Gary Hess, Ralph Humphrey, Casey Scheuerell. Jeho hudobná činnosť zahŕňa komponovanie pre video, film a dokumenty, ako aj nahrávanie s hudobníkmi ako Andrea Manzoni, Natalia Skvortsova a Popa Chubby.

Tlačová správa

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...