Súťaž: Lullaby North prichádza s novým albumom

Súťaž: Lullaby North prichádza s novým albumom

 

Mladé kanadské kvarteto Lullaby North vydalo v apríli tohto roku svoj druhý album Speak in Tongues. Teší nás, že Vám môžme túto kapelu predstaviť a ponúknuť 2xCD, ktoré pre Jazz.sk poskytli Lullaby North.
 
Lullaby North je pomerne nová kapela sídliaca v Toronte v Kanade. Za krátky čas sa im však podarilo získať si množstvo verných fanúšikov. Svojím netradičným soundom a strhujúcimi koncertmi v legendárnych kanadských miestach zaujali veľa poslucháčov. Títo mladí hudobníci miesia jazz s voľnou improvizáciou a elementami world music, rocku, funku aj hovoreného slova. K hudobníkom, ktorí ovplyvnili ich tvorbu patria Brad Mehldau, trio Medeski, Martin & Wood a Maria Schneider Orchestra. 
 
Lullaby North vedie ekvádorský skladateľ, producent a hudobník Emilio Guim, ktorý má na konte už dve ocenenia a prácu na množstve projektov. Členmi Lullaby North sú kontrabasista Chris Adriaanse, spevák Dylan Hillyer, bubeník Tim Monis a Emilio Guim, ktorý hrá na gitare. Na koncertoch si okrem ich vlastných skladieb a niekedy aj humorných kompozícií, môžte vypočuť aj aranžmány skladieb známych hudobníkov ako Björk či Radiohead. Na ich albumoch ale covery nenájdete, nahrávajú vždy vlastné skladby z dielne Emilia Guima. Prvý album Walk in Spirals vydali Lullaby North v októbri minulého roka. 
 
Ich druhý album Speak In Tongues vyšiel minulý mesiac. Priamou inšpiráciou pre vznik týchto skladieb boli príbehy Trenta Houra o jeho cestách po indonézskom meste Riane. Emilio Guim sa s ním zoznámil už v roku 2007, odkedy ho inšpirujú Hourove zážitky z ciest. Album preto symbolicky prichádza v obálke, v ktorej okrem CD nájdete aj knižku s pasážmi z korešpondencie medzi Trentom Hourom a Emiliom Guimom.
 
Album obsahuje dvanásť skladieb a je rozdelený do troch epizód: 
  • I Hybrid tongue (skladby 1 až 4)
  • II Native tongue with an accent (skladby 5 až 9)
  • III Dirty tongue (skladby 10 až 12)
Pri nahrávaní Speak In Tongues nechýbali ani hostia, a to Kevin Turcotte (trúbka), Doug Tielli (trombón), Peter Cavanagh (altový saxofón), Jason Gwartz (tenorový saxofón) a Phil Wang (akordeón).

 

Súťažime o 2 CD Lullaby North. K tomu, aby ste sa stali majiteľom jedného albumu tejto progresívnej skupiny stačí s trochou šťastia odpovedať na súťažnú otázku:
Koľkým albumom kapely Lullaby North v poradí je album Speak In Tongues?
Súťaž trvá do 12. mája 2013

Foto: Lullaby North
-nat-

Výhercovia: Lujza Pospíšilová, Mária Mihaľová

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: klaviristi
Dnes necháme hovoriť (alebo lepšie povedané znieť) klavírnych majstrov. Jazzová klavírna úroda bola...
Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...