Matt Bianco v košickom Ges Clube: Hudbu britského zoskupenia zažijete dva večery po sebe

Matt Bianco v košickom Ges Clube: Hudbu britského zoskupenia zažijete dva večery po sebe
Peter Baláž

Britské zoskupenie Matt Bianco prichádza do košického Ges Clubu. Ich hudobné umenie si budete môcť vychutnať dokonca dva dni po sebe, a to 25. a 26. novembra 2019.  

 

Matt Bianco je britská kapela, ktorú v roku 1982 založili Kito Poncioni (basa), Mark Reilly (spev) a Danny White (klávesy).Pre ich prvý album "Whose Side Are You On?" si najali neznámu poľskú speváčku Basiu Trzetrzelewsku. Jej vokálne nadanie dalo albumu jazzovú dimenziu, ktorú Reilly a White nemohli predvídať, a hity ako "Get Out of Your Lazy Bed" a "Half Minute" premenili Matt Bianco na jednu z najväčších kapiel z v Európe.

Názov kapely predurčuje, že Matt Bianco je osobné meno, ale Matt je chapany ako "tvorený špión, tajný agent". Basia a Danny White opustili skupinu po prvom albume a pokračovali v lukratívnej sólovej kariére so Sony pod názvom Basia. Mark Reilly, našiel neskôr klávesáka a hudobníka Marka Fishera - bývalý klávesák skupiny Wham a nahrali ďalší album s vlastným názvom Matt Bianco, po ktorom nasledovalo európske turné, ktoré videlo viac ako 250 000 divákov.

Matt Bianco bol populárny hlavne v Európe a aby sa dostali na americký trh najali si ako producenta Emilia Estefana manžela speváčky Glorii Estefan a nahrali spolu Indigo so singlami. "Don't Blame It On That Girl" a "Good Times", vydané v roku 1988.

Ďalšia pieseň "Wap Bam-Boogie" sa stala európskym singlom roka. Po ďalšom albume s Warner Brothers - "Samba In Your Casa" (1991) sa Reilly a Fisher odtrhli od svojej nahrávacej spoločnosti a odišli na voľnu nohu čim získali úplnú umeleckú slobodu. Stále však spolupracovali so ZYX Music a Intercord v Európe a JVC-Victor v Ázii.

Po dvadsiatich rokoch nahrávania a turné Mark Fisher začal túžiť po inom životnom štýle a obaja sa  priateľsky rozlúčili. Basia a Danny White sa spojili opäť s Markom Reillym, aby zreformovali pôvodný Matt Bianco v roku 2003, a to takmer  po 20-tich rokoch. 

V roku 2004 Matt Bianco vydal album "Matt's Mood". Nasledujúci rok sa vydali na svetové turné, ktoré zahŕňalo zastávky vo Veľkej Británii, Japonsku a Spojených štátoch. V roku 2009 sa Mark Reilly a Mark Fisher opäť spojili a vydali nový album s názvom "HiFi Bossanova".

V roku 2013 pokračujú na koncertoch a jazzových festivaloch po celom svete a nám je veľkou cťou že tuto fantastickú skupinu môžeme predstaviť v dvoch dňoch aj v Košiciach a to 25. a 26. 11. 2019 v kultovom Ges Clube, ktorý je na tento druh koncertu priam stvorený.

 

 

Tlačová správa

 

 

 

Ďalšie články

Peter Breiner odohrá sólový koncert v Košiciach
Sólový koncert Petra Breinera 18. októbra o 19:00 v GES klube v Košiciach bude výnimočnou...
Last Ark Out: Lift - napred a nestratiť sa!
Keď mi pred niekoľkými týždňami pristála v poštovej schránke obálka z Kanady ešte som...
Alan Bartuš neprišiel a predsa zvíťazil!
   Piatok 15. marca patril v priestoroch rozhlasovej Pyramídy predovšetkým slovenskej...
Aj Teri Čikoš dôveruje jazzu
Nielen Bratislavčania už niekoľko rokov vzhliadajú k legendárnej koncertnej sérii In Jazz We Trust...
Igor Ochepovsky to zabalil
Fanúšikovia pozoruhodnej českej formácie Ochepovsky Project smútia, pretože jej líder po ôsmich...