Októbrové koncerty Radovana Tarišku s Benito Gonzalesom

Októbrové koncerty Radovana Tarišku s Benito Gonzalesom
jazz.sk

V októbri sa môžu fanúšikovia kvalitnej hudby opäť tešiť na jazzovú lahôdku v podobe multikultúrneho zoskupenia. Na skladby, ktoré na našich podiách ešte neodzneli, na prvotriednych hudobníkov, o ktorých kvalite sme sa už dávno mali možnosť presvedčiť.

Saxofonista Radovan Tariška, ktorý úspešne pôsobí na medzinárodnej jazzovej scéne už niekoľko rokov uvedie na podiách vo vybraných slovenských a českých mestách jedinečnú zostavu hudobníkov s medzinárodnou účasťou. Pre Tarišku asi naozaj nieje nič nereálne a nesplniteľné! Tentokrát sa nám predstaví so svetovou špičkou, klaviristom pochádzajúcim z Venezuely, pôsobiacom v mekke jazzu, New Yorku, Benitom Gonzalezom.

Benito Gonzalez účinkuje vo formácii saxofonistu Kenny Garretta a patrí medzi najväčšie jazzové hviezdy. Vedie svoje vlastné triá a svojím debutovým albumom „Starting point“ sa začlenil taktiež medzi uznávaných autorov a skladateľov. Je vitazom American Jazz Piano Competition 2006. Na jeho kompozície sa môžu tešiť aj naši fanúšikovia, nakoľko Gonzalez ich samozrejme predstaví aj na plánovanom októbrovom turné ako člen quarteta spoločne s Tariškom .
Zoskupenie týchto dvoch hudobných špičiek doplní na kontrabase Tomáš Baroš, žijúci v Prahe a na bicie nástroje extra talentovaný 15-ročný Dávid Hodek, pochádzajúci z Komárna. Hudobníci predstavia svoje vlastné kompozície a nakoľko ide o spojenie rôznych vekových kategórií a kultúr, všetkých zúčastnených čaká nezabudnuteľný multižánrový program a umelecký zážitok.

5. október - Dunajská Streda
6. október - Košice
8. október - Aquarium klub, Budapesť
10. október - Bratislava
11. október – Banská Bystrica
12. október - Piešťany
13. október - České Budejovice
14. október - TBA

 

-rob-

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...