OpenJazzFest: 11.ročník openair festivalu má kompletný program

OpenJazzFest: 11.ročník openair festivalu má kompletný program
Peter Baláž

Obľúbený letný openair festival OpenJazzFest sa po troch rokoch vracia na scénu slovenských festivalov. V priebehu apríla oznámili usporiadatelia prvé mená a teraz už zverejňujú kompletný program festivalu. Jedenásty ročník sa uskutoční v dňoch 23. a  24.  júla 2021 opäť v jedinečnom prostredí areálu Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom.

„Myslím, že sa nám podarilo aj v takejto komplikovanej situácii počas ešte prebiehajúcej post-pandemickej dobe vyskladať zaujímavú a kvalitnú dramaturgiu„ hovorí Tibor Zelenay, dramaturg a riaditeľ festivalu.

Priaznivcov fúzií slovenských jazzových hudobníkov so zahraničnými inštrumentalistami určite poteší účinkovanie skvelého slovenského tria PACORA a ich hosťom bude skvelý sicílsky gitarista Sergio Aloisio Rizzo.

 

Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý, umeleckým menom Kristin Lash & Jakob Grey patria medzi najvýraznejšie mladé osobnosti slovenskej hudobnej scény. Účinkovali pred svetovými hviezdami ako Stanley Clarke, či Candy Dulfer, na jeseň 2019 vyhrali súťaž mladých talentov Bratislavských Jazzových Dní a taktiež sútaž Jazz StartUp. Jazzová legenda Dianne Reeves si ich vybrala ako predskokanov na svojom koncerte v Istropolise. V roku 2017 získali ocenenie Objav roka na súťaži Nové tváre slovenského jazzu. „Tieto ocenenia nie sú náhodné a som veľmi rád, že prijali naše pozvanie na festival“ konštatuje Tibor Zelenay.

 

Jedným z najväčších ťahákov festivalu určite bude poľská legenda, basgitarista Wojtek Pilichowski so svojim quartetom. Wojtek Pilichowski basgitarista, skladateľ a pedagóg, známy aj ako špičkový štúdiový hudobník – podieľal sa na viac ako 120 albumoch. Zaujímavé je, že popri tom stihol nahrať aj deväť sólových albumov. Spolupracoval s rôznymi hudobníkmi z celého sveta, z rôznych hudobných žánrov, napríklad s poľskou kráľovnou piesní Marylu Rodowicz, s hviezdami ako Enrique Iglesisas, drum guru Simon Philips, poľská popová hviezda Edyta Górniak, alebo Nick McBrain z Iron Maiden.

 

OpenJazzFest  počas predošlých ročníkov privítal viac ako 20 tisíc návštevníkov. Už tradične je miestom, kde sa stretávajú všetky generácie – od najstaršej generácie až po tú najmladšiu, všetci v dobrej pohode a krásnom prírodnom prostredí. Jedenásty ročník sa uskutoční 23.- 24. júla 2021, tento rok aj s podporou Fondu na podporu umenia, pričom brány festivalu so otvoria pre návštevníkov každý deň od 18:00 a  koncertný program tradične  od 19:00 hodiny. Počet vstupeniek bude vzhľadom na pretrvávajúcu pandemickú situáciu zatiaľ obmedzený, podľa vývoja a možností budú miesta doplnené.

 

Informácie a vstupenky:

www.openjazzfest.sk

www.ticketportal.sk

Facebook

 

Tlačová správa

Galéria

OpenJazzFest: 11.ročník openair festivalu má kompletný program
OpenJazzFest: 11.ročník openair festivalu má kompletný program
OpenJazzFest: 11.ročník openair festivalu má kompletný program
OpenJazzFest: 11.ročník openair festivalu má kompletný program

 

 

Ďalšie články

Letné jazzové festivaly očami organizátorov
V posledných rokoch sa i na Slovensku začala udomácňovať tradícia letných jazzových...
Roztancovaný OpenJazzFest 2015
Na to, aby sa každoročne konal Openjazzfest na Zelenej vode musí byť splnených viac základných...
Nespútaná energia v rukách Billyho Cobhama
Koncert skupiny Billy Cobham Band, Porgy & Bess, 25.3.2015 Billy Cobham (1944), jeden...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...
Jarný swing roztancuje Bratislavu
SPRING SWING / JARNÝ SWING prebudí hlavné mesto do sviežej jarnej nálady pozitivizmom nákazlivou...
Brno ako krajina vychádzajúceho slnka
Japonsko sice označujeme za pravlasť vychádzajúceho slnka, no brniansky projekt SAKOBI sa v mnohom...