Otvorený list majiteľom reštaurácií: Máte už na Valentína kvalitný program?

Otvorený list majiteľom reštaurácií: Máte už na Valentína kvalitný program?
jazz.sk

Milí majitelia a prevádzkovatelia reštaurácií,

 

sviatok zamilovaných alebo sviatok svätého Valentína bude už o necelý mesiac, teda vo štvrtok 14. februára 2013. Iste je to pre Váš podnik významný večer, keďže dopyt po posedení pri večeriach v reštauráciách sa oproti bežnému večeru rapídne zvýši. Reštaurácií je však veľa a tak si zamilované páry, ale aj rodiny budú vyberať reštauráciu s nejakou pútavou "akciou", teda s niečim, čo ju odlíši od ostatných. Možno ste marketingovo naozaj zruční a vymysleli ste lákavé menu, zľavovú akciu, alebo celý program na večer. A na doplnenie - my, redakcia portálu Jazz.sk, ktorá si dala za úlohu spájať ľudí pri dobrej hudbe, si dovolíme týmto otvoreným listom, upozorniť Vás na možné vystúpenie slovenských jazzových hudobníkov.

 

Jazz  je na romantické posedenie pri sviečkach ako stvorený. Repertoár môžu tvoriť jazzové štandardy, teda skladby, ktoré preslávil napríklad Frank Sinatra, Loius Armstrong alebo Ella Fitzgerald. Môžu byť v pomalšom tempe a tak veľmi vhodné na tanec vo dvojici po večeri. Môžete však preferovať Latino Jazz, alebo Bossa novu, v ktorých je možné počuť rytmy vášnivých tancov latinskej ameriky - samby, čači, tanga...  Romantikou zaváňajú francúzske šansóny... Mnohé kapely vedia prispôsobiť nielen repertoár, ale aj zloženie kapely. Klavirista a speváčka môžu na valentínsky večer úplne stačiť. Alebo k nim kvôli basom a rytmike ešte pridať kontrabasistu a bubeníka. Dychový nástroj pre jazzové štandardy v spojení s klavírom bude znieť krásne. Gitara je nástrojom romantických hrdinov všetkých čias - možno tá bude pre Vás tá pravá orechová. Ak chcete naozaj veľkolepý hudobný zážitok, zavolajte si celý orchester - Big Band...

 

Konkrétnejšie - dovoľte pár tipov na vhodné kapely, rozdelené podľa vhodných žánrov (kontakty nájdete po kliknutí na profily kapiel):

 SwingMainstream, LatinSoul/GrooveBig Band

 

Ak by Vami vybraná kapela bola na valentínsky večer už obsadená, skúste ju zavolať  v iný večer - uvidíte, čo to spraví s návštevnosťou. Vopred ďakujeme za podporu domácej jazzovej tvorby. Nech nás dobrá hudba spája...

 

Tím Jazz.sk

 

P. S. Týmto (opätovne) vyzývame čitateľov, aby si pre svoj aj valentínsky večerný program zvolili reštauráciu so živou a nie reprodukovanou hudbou. Obohatíte sa o zážitok navyše. Ďakujeme.

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...