Pacora Trio je nominované na Radio_Head Awards

Pacora Trio je nominované na Radio_Head Awards
jazz.sk

Pacora Trio je nominované na hudobnú cenu Radio_Head Awards v žánrovej kategórii World music/Folk. Ak sa vám ich hudba páči, môžete zahlasovať na radiohlavy.sk do 10.2.2013.

Radio_Head Awards sú hudobné ceny, ktoré vznikli ako prirodzené opozitum k oceneniam Slávik a Aurel. V Rádiu_FM už v roku 2008 cítili potrebu dať súťažný priestor inej hudbe, než je tá známa z komerčných rádií. Vznikli „rádio_hlavy", ktoré poslucháči poznajú už štvrtý rok. Ceny sú výzvou pre hudobníkov, kapely, pre kritikov ale v neposlednom rade sú mierkou vkusu fanúšikov. Soška s hlavou v tvare rádia a podtržník v názve? Áno, pretože toto sú ceny Rádia_FM.

Pacora Trio, zoskupenie troch skúsených muzikantov funguje od roku 2004. Hudba tria je postavená na prelínaní jazzu a folklóru, podfarbená prvkami vážnej hudby. Ich repertoár tvoria vlastné kompozície a prearanžované jazzové štandardy. V roku 2005 triu vyšlo prvé CD v košickom vydavateľstve Hevhetia a krátko nato dostalo vysoké hodnotenie v recenzii anglického prestížneho hudobného časopisu "BBC Music". V roku 2007 dostalo trio pozvanie od riaditeľa brnenskej filharmónie na koncertné uvedenie svojich kompozícií v aranžmánoch pre orchester. Nasledovali koncerty s filharmóniou Zlín, Slovenskou filharmóniou, ŠKO Žilina a Komornými sólistami Bratislava. Pacora má za sebou nahrávky pre českú a slovenskú televíziu a rozhlas, rakúsky ORF a pre viacero filmov. Za relatívne krátky čas od založenia trio stihlo vystúpiť na početných jazzových a world music festivaloch v zahraničí (Rakúsko, Nemecko, Maďarsko, Poľsko, Česká republika, Grécko, Anglicko, Taliansko, Dánsko).

 

 


Pacora Trio - Caravan
-rob-

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Čo všetko sa urodilo na domácej scéne world music?
Odpovede na túto otázku snáď zaznejú budúci piatok 24. mája v bratislavskom Kácečku, kde prebehne...
Laserová show Mattiu Müllera
Pokiaľ sa média nadchýnajú nad hudobným (či skôr vizuálnym) zážitkom z koncertu francúzskeho...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...