Prvá televízna stanica venujúca sa výhradne jazzovej kultúre: The BeBop Channel ponúka hrané seriály z prostredia jazzu

Prvá televízna stanica venujúca sa výhradne jazzovej kultúre: The BeBop Channel ponúka hrané seriály z prostredia jazzu

Prvá americká televízna stanica, ktorá sa sústredí výhradne na jazzovú kultúru s názvom The BeBop Channel (beboptv.com), začala vysielať v decembri 2018 a momentálne rozširuje svoju programovú základňu, aby sa do povedomia dostala ako "Oficiálna televízna stanica Harlemu". V súčasnosti hľadá podnety a nápady na nové televízne show z prostredia jazzu. Medzi vítanými návrhmi sú oblasti dráma, situačná komédia, móda, tanec, história a mnoho iného. Podnety môže do televízie odoslať každý, stačí svoj nápad poslať na zverejnenú emailovú adresu.

 

The BeBop Channel sa považuje za prvú televíznu stanicu, ktorá vysiela hrané televízne show z oblasti jazzu a tituly z Jazzového filmového festivalu v New Yorku. Doteraz má na svojom konte viac ako 500 tisíc sledovateľov cez svoju webovú stránku aj službu Amazon Prime a v súčasnosti sa vydala na cestu produkovať a následne odvysielať nové programy, ktoré by odrážali bohatú kultúru Harlemu, či už v oblasti umenia, histórie, divadla, tanca, módy alebo kuchárstva. To všetko sa pokúša  dosiahnuť prostredníctvom nových drám, komédií, zábavných hier a programov o životnom štýle.

 

Túžba rozšíriť programovú základňu vznikla pri príležitosti účasti na slávnosti Harlem Renaissance 100 A Community Celebration 2018-2020, ktorú organizovala inštitúcia Harlem One Stop. Gregory Charles Royal, známy jazzový hudobník z orchestra Dukea Ellingtona a zároveň zakladateľ kanálu The Bebop Channel sa vyjadril: “Už od začiatku, keď same začali prezentovať harlemský jazz, bolo zrejmé, že iné žánre a oblasti bohatej černošskej harlemskej kultúry v tejto dobe na našom kanáli chýbali.”

 

“Bolo pre mňa skutočne nepochopiteľné, že pri tých stovkách miliónov dolárov, ktorými sa dotuje kultúrny rozvoj okolo Harlemu, nikoho nenapadlo centralizovať tento kreatívny proces a jeho minulosť aj súčasnosť posunúť na televízne obrazovky," dodáva Royal.

 

Na základe novej vízie zverejnil BeBop Channel prosbu o podnety na nové televízne show, ktoré budú zároveň výbornou príležitosťou pre mladých filmárov, sscenáristov a hercov vytvoriť relevantné diela. Spomedzi nápadov sa tie najlepšie vyberú na základe hlasovania sledovateľov. Medzi žánre a oblasti, o ktoré má BeBop Channel záujem, patria: drámy, situačné komédie, televízne show s hrami, móda, kuchárske umenie, tanec, jazz, história, umenie, harlemská kultúra. Pre viac informácií môžete navštíviť stránku televízie beboptv.com a nápady odosielať na submit@beboptv.com.

 

Televízne show, ktoré sú v súčasnosti vysielané alebo vytvárané pre BeBop Channel:

• Giant Steps – Prvá americká jazzová dramatická komédia! Súperiaci jazzoví hudobníci New Yorku sa spoja, aby spoločne otvorili klub v Harleme a zachovali tak jeho históriu.

• The 1-2-5th – Show o životnom štýle s moderátorom Dr. Jeff Gardereom, v ktorej vystupujú celebrity spojené s Harlemom a/alebo jazzovou hudbou, v štúdiu aj v exteriéri na 125. ulici a rozprávajú o svojom živote a svojich záľubách.

• New York Jazz Diaries – Newyorskí umelci, medzi nimi hudobníci, tanečníci, herci, ktorí sa ženú za "jazzovým životom" a osobné videodenníky z ich ciest!

• Filmy z Newyorského jazzového filmového festivalu

• prednahraté živé vystúpenia v oblasti divadla, komédie a tanca

 

Zdroj, foto: blacknews.com

Autor: Martin Uherek

 

 

Ďalšie články

Netflix pre jazz? Quincy Jones a jeho Qwest TV spustí digitálny prenos koncertov a jazzových filmov
Na počiatku jazzu obdivovali jazzoví fanúšikovia svojich hrdinov mimo živých vystúpení najmä...
Jamie Cullum robí sountrack pre nový anglický seriál: V show The Halcyon sa objaví aj na scéne
37-ročný angličan Jamie Cullum je známy najmä vďaka svojej klavírnej hre a pútavému spevu, vďaka...
Spectaculum na hudobných cestách: World Music Expo v Španielsku
Koncom októbra 2023 sa Alexandra Pastorková, zástupkyňa Občianskeho združenia Spectaculum, vybrala...
Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...