Robo Ragan predstavuje – Na ceste

Robo Ragan predstavuje – Na ceste
jazz.sk

Výstavu čiernobielych fotografií s názvom Na ceste  od známeho džezového kontrabasistu Róberta Ragana si môžete pozrieť vo Frapperii Kursalonu do 20. augusta. O svojej tvorbe autor hovorí: “Ako aktívny hudobník nemám veľa času na programovú tvorbu, ale snažím sa mať fotoaparát so sebou čo najčastejšie, aby som v krátkych prestávkach pomedzi hraním a cestovaním mohol zachytiť najrôznejšie motívy a situácie, s ktorými sa stretávam a ktoré ma oslovujú. Som veľkým fanúšikom čiernobielej fotografie, no sú témy a situácie, v ktorých použitie farby považujem za prínosné, alebo priam zásadné. Za svoj najväčší doterajší úspech považujem umiestnenie vo finále súťaže Nikon kalendár 2012, kde bola moja fotka vybraná medzi 12 finálových z 1759 súťažných, pričom dostala najväčší počet bodov v internetovom hlasovaní.”

 

Róbert Ragan – životopis

Slovenský jazzový hudobník. Narodil sa v Banskej Bystrici v roku 1963. Ako sedemročný sa začal venovať klavíru. Záujem o hudbu ho priviedol na Konzervatórium v Žiline, kde sa v rokoch 1978 -1984 stal jeho hlavným nástrojom kontrabas. Pôsobí najmä v zoskupeniach Nothing but Swing Trio a Pacora Trio., ktoré účinkujú aj na pravidelných LIVE JAZZ koncertoch v Kursalone. Najbližšie si Nothing but Swing môžete vypočuť už v piatok 24.8. na terase Kursalonu.

Základom jeho dnešného fotografického obdobia sú nepochybne tínedžerské roky, keď sa pomerne dlhé obdobie s nadšením venoval popri hudbe aj maľovaniu a dejinám výtvarného umenia.  K  „výtvarnej“ záľube, tento krát ale už s fotoaparátom v ruke,  sa vrátil až veľkým oblúkom po rokoch, pod vplyvom fotografií svojho švagra a dcéry, ako aj internetových fotogalérií. K aktívnejšiemu prístupu k tomuto hobby ho priviedlo povzbudenie českého redaktora známeho fotografického časopisu Digifoto a ponuka na uverejnenie fotiek v tomto periodiku.

Súťaže:

Súťaž pre amatérskych fotografov TRETIE OKO 2011, Trnava – 1. Miesto, NIKON KALENDÁŘ 2012 – finále, krajské kolo AMFO 2011 – Čestné uznanie

Výstavy:

KONTRAPUNKTY, autorská výstava -  Klub 12, Banská Bystrica

TRETIE OKO 2011, Smolenice

Krajská prehliadka súťaže AMFO 2011, Sliač

Celoštátna výstava ocenených fotografií AMFO 2011, Humenné

NIKON KALENDÁŘ 2012 – Hudební divadlo Karlín, Praha, 2011

NIKON KALENDÁŘ 2012 – Czech photo gallery, Praha, 2011

NIKON KALENDÁŘ 2012 – 4D center, Praha 2012

Festival oo Castanho, Montalegre, Portugalsko 2010 & 2011

Výstava je predajná, kontakt 0905635417, ragbass38@gmail.com

Odkazy: 

Esprit 2023

Galéria

ragan_na_ceste2.jpg

 

 

Ďalšie články

ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...