S Eugenom Vizvárym na Saturnus a ešte ďalej

S Eugenom Vizvárym na Saturnus a ešte ďalej
Peter Motyčka

Intergalaktických výletov sme sa ani v 21. storočí, žiaľ nedočkali, hoci obdobie vesmírnych pretekov v 60. a 70. rokoch minulého storočia vyzeralo aspoň trochu nádejne. Neostáva ako navštíviť priľahlé planéty aspoň virtuálne. Alebo umelecky: tak to ponúka jeden z našich najvýraznejších klaviristov a producentov – Eugen Vizváry. Pokiaľ sa aj vy chcete prostredníctvom jeho nového albumu „Saturnus“ dostať do neprebádaných dimenzií, zapojte sa do našej súťaže.

 

Kompletný názov albumu „Saturnus Part III.“ prezrádza nadväznosť na úspešné projekty „Part One“ (2013) a „For Jaco – Part 2“ (2016), za ktorý umelec aj získal ocenenie Radio_Head Awards v kategórii „Jazzový album roka“. Pokračovanie naznačuje aj výber osvedčených spoluhráčov: bubeníka Dávida Hodeka alebo celej plejády basgitaristov, ktorú tvoria Juraj Griglák, Róbert Vizvári, Richard Csino a zázračný Áron HodekNechýba priestor pre domácu divu Anitu Soul ani pre amerických hostí a priateľov. Spevák (ale aj vynikajúci hráč na klávesových nástrojoch či producent) Doobie Powell patrí v Spojených štátoch ku gospelovej špičke, prvého trubkára legendárnej formácie Earth,Wind & Fire Aarona Janika spoznal Eugen Vizváry na jamsession v Los Angeles a spolupráca s bubeníkom Poogie Bellom trvá už niekoľko rokov. Výber hostí naznačuje, že „Saturnus“ bude exkluzívnou medzižánrovou výpravou s nádychom jazzu, funky, soulu a R&B.

 

 

Robiť album je jedna z najdôležitejších vecí,“ spomenul Eugen Vizváry pred časom v rozhovore pre náš portál. „Človek spoznáva sám seba. Neviem, či je niečo viac ako urobiť album. Keď ich urobíš viac, vidíš, kam si dospel, nájdeš svoje chyby.“ Pokiaľ chcete aj vy spoznať hudbu Eugena Vizváryho, napíšte nám do pondelka 13. marca odpoveď na súťažnú otázku a traja z vás získajú album „Saturnus Part III.“.

 

 

Súťažná otázka: Napíšte meno aspoň jedného umelca, ktorému vzdal Eugen Vizváry poctu na niektorom zo svojich albumov.

 

Vydanie nahrávky z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

 

Autor: Peter Motyčka

 

Výhercami súťaže "S Eugenom Vizvárym na Saturnus a ešte ďalej" sú Marián Záraský, Petr Rosa a Vladimir Kunštek. Blahoželáme, posielame CD a prajeme príjemné počúvanie!

Esprit 2023

Galéria

S Eugenom Vizvárym na Saturnus a ešte ďalej

 

 

Ďalšie články

ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...