Spolupráca Poogie Bella s Jurajom Griglákom

Spolupráca Poogie Bella s Jurajom Griglákom
jazz.sk

Jedinečná možnosť zažiť legendárneho bubeníka s našim legendárnym basistom. Juraj Griglák si zahrá so zostavou, ktorá ešte nedávno doprevádzala Marcusa Millera. Už onedlho môžte počuť na vlastné uši, ako im to znie s Jurajom, koncert sa uskutoční 3.apríla 2012 v Atelíeri Babylón. Prezradíme, že je veľmi pravdepodobná aj ďalšia spolupráca spomínaných hudobníkov.

Zvuk Poogie Bella nám okamžite priblíži atmosféru hudby od jazzu cez funk k neo-soul, R&B and hip-hopu. Na Slovensku jeho meno rezonuje najmä v spojení s bandom Marcusa Millera, s ktorým tu vystupoval niekoľko kokrát. Spolupracoval s ďalšími svetovými menami ako Chaka Khan, Roberta Flack, Erykah Badu, David Bowie, David Sanborn, Al Jarreau, Vanessa Williams, či Randy Crawford. Okrem úlohy sidemana, prejavil sa ako leader kapely Poogie Bell band na svojich 4 sólových albumoch My America (2011), Get On The Kit (2009), Get On The Kit (2006), Thinking Outside The Box (2004). Poogie Bell je hosťom na pripravovanom albume Juraja Grigláka. Ich druhá spolupráca zavibruje na bratislavskom koncerte.

Poogie Bell Band

POOGIE BELL - bicie
MICHAEL “patches ” STEWART - trubka
(Marcus Miller, Quincy Jones, Al Jarreau, David Sanborn)
BOBBY SPARKS – klávesy
(Roy Hargrove, Marcus Miller, Les McCann, Nancy Wilson)
KEITH ANDERSON - saxofón
(Kanye West, Marcus Miller, Erykah Badu, Roy Hargrove)

JURAJ GRIGLÁK –basgitara
Multižánrovy hrac na kontrabas a basgitaru, člen Slovenskej filharmónie od r 1991,štúdiový hráč (nahral okolo 60 CD), lektor na jazzových kurzoch doma i v zahraničí, (International Jazz-Workshop Jazz & Wine Summer Poysdorf-Austria 2000,01,02,03,04. International XXXL JAZZ Workshop 2001 Insbruck-Tyrol Austria, Summer Jazz Workshop Praha 2008,09,10,11,Leszno-Poland 2008,09)., Je nositeľom Ceny Ladislava Martoníka ako jazzman roka 1994 .V roku 2000 nahral svoje prvé CD Bass Friends vysoko ohodnotené prestížnym americkým časopisom Bass Player. Skladba Codfish z CD Bass Friends vyšla na CD Sampler Station ktoré vydáva americký časopis Bassics, spolu zo skladbami takých špičkových basistov ako Marcus Miller, Matthew Garrison a Ray Brown.CD Bass Friends bolo v roku 2005 niekoľko mesiacov hrané v dennej rotácii v americkom internetovom rádiu RADIOIO. Je hráčom prestížnej americkej firmy SADOWSKY

 

 

Ďalšie články

Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...