Súťaž o 1 x 2 vstupenky na Veľký tanečný večer: Bratislava Hot Serenaders a Melody Makers Ondřeja Havelku predstavia to najlepšie z obdobia éry swingu a tanečnej hudby

Súťaž o 1 x 2 vstupenky na Veľký tanečný večer: Bratislava Hot Serenaders a Melody Makers Ondřeja Havelku predstavia to najlepšie z obdobia éry swingu a tanečnej hudby
Peter Baláž

Prinášame vám súťaž o 1 x 2 vstupenky na obľúbený Veľký tanečný večer, ktorý sa uskutoční v piatok 11. októbra v bratislavskej Starej tržnici. V legendárnom Big Band Battle sa opäť stretnú dva svetoznáme orchestre - Bratislava Hot Serenaders a Melody Makers Ondřeja Havelku.

Veľký tanečný večer, ktorý je koncertným i tanečným zážitkom, zrkadlí americkú tradíciu 20.-30. rokov, v rámci ktorého bolo ku koncu sezóny zvykom usporiadať súboj orchestrov, tzv. Big Band Battle. Na tomto súboji sa zúčastnil ako víťazný orchester z predošlého roku, tak aj orchester, ktorý sa o tento angažmán uchádzal v nadchádzajúcej sezóne. Obe telesá sa striedali pri hraní tanečných kôl po celý večer. Ten nakoniec vyvrcholil súbojom piesní súťažiacich orchestrov. Samozrejme, big band ktorý zožal najväčší úspech, získal angažmán na ďalší rok.

Veľký tanečný večer zavíta do priestorov bratislavskej Starej tržnice už tradične počas októbra, dňa 11. októbra o 19.30 hodine. Okrem vystúpení orchestrov Bratislava Hot Serenaders a Melody Makers Ondřeja Havelku je pripravený pre návštevníkov tanečný workshop predswingových tancov v spolupráci s Bratislavskou tanečnou školou B-Swing.

 

Súťažná otázka: Ako sa volá dámske vokálne trio, pôsobiace v orchestri Bratislava Hot Serenaders?

Vaše odpovede môžete posielať do polnoci stredy 9. októbra 2019.

 

 

Výherca: Katarína Buzášiová

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...