Súťaž o 1x2 lístky na Open Jazz Fest 3/7 - Justin Echols

Súťaž o 1x2 lístky na Open Jazz Fest 3/7 - Justin Echols
jazz.sk

Keď to po katastrofálnej dopravnej nehode vyzeralo, že Justin Echols ako policajný seržant z Oklahoma City bude imobilný, prešiel katarziou a našiel svoje ďalšie uplatnenie v dávno zabudnutom talente na jazzovú hudbu. Dopravná nehoda všetko zmenila. Trénoval v armádnej polícii , ktorá mala zaujať postavenie v Iraku. Echols si pamätá to ráno, keď sa všetko zmenilo a dodnes trpí bolesťami spinálnej chrbtice.

V súčasnosti, takmer 10 rokov po dopravnej nehode Echols vo veku 33 rokov vstupuje na medzinárodné dosky jazzovej kariéry o ktorej iba sníval. „Hrával som, keď som bol dieťa, keď som mal 5 alebo 6 rokov .“

Publikum v Českej a Slovenskej republike, kde Echols v minulom roku absolvoval dvadsaťdňové turné, tomuto všetkému asi ťažko uverilo. Dnes Echols šepce štandardy s jemným hlasom tak ako roztopená čokoláda a spracuváva „ebony a ivory tak, ako by sa narodil v jazzovom klube v New Orleans“. Na svoje turné nadviazal, 10-dňovým záväzkom v New Yorku.

Počas svojho pobytu v New Yorku, nahral CD s Antoniom Ciacca, riaditeľom programu Jazz at the Lincoln Center, jednom z najdominantnejších centier jazzového diania na východnom pobreží USA. Navyše album nahrával s najprestížnejšími hudobníkmi newyorskej scény.

CD „Just in Time“ vyjde práve začiatkom tohto leta. Piesne na albume sú takmer všetky remake jazzových štandardov, okrem dvoch originálnych kompozícii Echolsa a Ciaccu.

Po úspešnom hosťovaní v New Yorku a medzinárodnom turné, má Echols niekoľko pozvaní, z ktorých si môže vybrať pre svoje ďalšie turné: Taliansko, Česko, Japosko, či ponuky na nové nahrávanie.

Tento nový neobyčajný zjav americkej jazzovej scény sa na festivale Open Jazz Fest predstaví slovenskému publiku po boku renomovaných českých hudobníkov.

Justin Echols - spev
Tomáš Jochmann - piano
Lukáš Kytnar - kontrabas
Tomáš Hobzek - bicie

 

2 lístky na dvojdňový Open Jazz Fest môžete vyhrať jednoducho - správnou odpoveďou na otázku:
Kto je hlavnou hviezdou tohtoročného Open Jazz Festu?
Odpovedajte do 3.7.2012

Správna odpoveď: Billy Cobham; Výherca: Jozef Reško

 

 

Ďalšie články

Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...
Jarný swing roztancuje Bratislavu
SPRING SWING / JARNÝ SWING prebudí hlavné mesto do sviežej jarnej nálady pozitivizmom nákazlivou...
Brno ako krajina vychádzajúceho slnka
Japonsko sice označujeme za pravlasť vychádzajúceho slnka, no brniansky projekt SAKOBI sa v mnohom...