Súťaž o 2x2 vstupenky na Lizz Wright

Súťaž o 2x2 vstupenky na Lizz Wright
jazz.sk

Cyklus City Sounds of Bratislava prináša na Slovensko ďalšiu výnimočnú hudobníčku. Nádherný, plný hlas a živý bluesový prejav šmrncnutý gospelom, folkom a jazzom – to je mladá južanská speváčka a skladateľka Lizz Wright, ktorá príde čoskoro potešiť všetkých bratislavských milovníkov hudby svojím fantastickým, strhujúcim vystúpením na pódiu Ateliéru Babylon. A vy môžte byť vďaka našej súťaži pri tom!
 

Talentovaná speváčka študovala vokál na univerzite v rodnej Georgii, neskôr v New Yorku i vo Vancouveri. Jej hudobné korene sú však pevne zapustené v kostoloch južanského mestečka Hahira, kde ju spočiatku vodili rodičia (pastor a hudobná riaditeľka cirkvi) a neskôr ju pritiahol jej vlastný záujem o spievanie v zbore. V rodinnom dome mala zakázané počúvanie svetskej popovej hudby, takže ju mocne ovplyvnila cirkevná muzika, už ako malej jej učaroval jazz a blues. Na strednej škole dokonca získala svojím spevom celoamerickú hudobnú cenu.

 

Pred vystúpením Lizz Wright publikum rozohreje svieži slovenský projekt Katarzia, ktorý od svojho relatívne nedávneho vstupu na scénu rozvíril miestne hudobné vody neošúchaným prejavom, zaujímavými textami a v neposlednom rade fascinujúcim zjavom: mladučká Katarína Kubošiová (26) skutočne vie, ako vizuálne zaujať.

Málokto na Slovensku nahral tak silný debut ako Katarzia. Generácia Y jej vyslúžil nomináciu na žánrové ceny RHA, ale hlavne vzbudil veľký záujem o koncerty nielen na Slovensku, ale aj v Čechách.
 

Žiarivá jazzová hviezda Lizz Wright vystúpi 18. mája na pódiu spolu s našou momentálne najzaujímavejšou mladou pesničkárkou Katarziou od 19.00h.

Ak chcete byť pri tom, napíšte nám správnu odpoveď na otázku:
Ako sa volá debutový album Lizz Wright?

Súťaž trvá do 17.mája 2015

Výhercovia: Ľuboš Bezák, Romana Hricková

 

 

Ďalšie články

Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...