Súťaž o 3x2 lístky na Bratislava Hot Serenaders

Súťaž o 3x2 lístky na Bratislava Hot Serenaders
jazz.sk

Orchester Bratislava Hot Serenaders patrí medzi jedno z mála úzko vyprofilovaných hudobných telies na Slovensku. Od svojho založenia v roku 1992 sa jeho obsadenie takmer nemení a osemnásť nadšencov sa pravidelne stretáva vo svojom voľnom čase bez jedinej prestávky. Čo ich v dnešných pre akýkoľvek menšinový hudobný žáner neutešených časoch drží v tomto zápale?

Na prvom mieste je to láska k hudbe, ktorej venujú všetok svoj voľný čas. Táto hudba prišla z Ameriky do Európy koncom dvadsiatych rokov a volá sa Hot Jazz, alebo Sweet and Dance Music. Vďaka tomu, že v Amerike už i v rokoch dvadsiatych bujnel tzv. gramophonový bussines sú členovia B.H.S. vášnivými zberateľmi starých autentických nahrávok, z ktorých do (ne)skorých ranných hodín píšu notu po note aranžmány. Tie potom nacvičia a v autentických oblekoch, s brillantinou na hlave, pri jednom mikrofóne a na autentické hudobné nástroje interpretujú k radosti stále väčšej a neskutočne oddanej poslucháčskej obce.

Na druhom mieste je to takisto láska k hudbe, tentoraz však z domova. Vznikla na Slovensku, nahrávala sa tu v Bratislave, tu v Prahe, avšak mala jedného spoločného a veľmi signifikantného menovateľa: osobnosť Františka Krištofa Veselého. Tento doyen slovenskej populárnej hudby preslávil hlavne začiatkom rokov štyridsiatych množstvo šlágrov, z ktorých členovia B.H.S. postupne, avšak rukou neomylnou, vyberajú tie najlepšie.

Profilový koncert sa uskutoční 7.júla 2013 o 19.00 hod v Letnom kine SNG, Rázusovo nábrežie 2, Bratislava, Slovakia

Získajte cez portál Jazz.sk 2 voľné vstupy na toto jedinečné podujatie. Potrebujete len trochu šťastia a vedieť správnu odpoveď na otázku:

Hudbu ktorého obdobia prezentuje ansámbel na svojich koncertoch a nahrávkach?
 

 

 

Výhercovia: Milan Hradečný, Lucia Kováčová, Beáta Petrisková

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: klaviristi
Dnes necháme hovoriť (alebo lepšie povedané znieť) klavírnych majstrov. Jazzová klavírna úroda bola...
Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...