Súťaž o CD/DVD Manuel Galbán - Blue Cha Cha

Súťaž o CD/DVD Manuel Galbán - Blue Cha Cha
jazz.sk

Laureát Grammy, kubánsky gitarista Manuel Galban, ktorý sa stal slávnym vo svete ako člen hudobnej skupiny Buena Vista Social Club, zomrel v Havane na infarkt myokardu. Mal 80 rokov.

S takouto správou prišiel pred dvoma rokmi denník Komunistickej strany Kuby Granma. "Je to veľmi smutný deň pre kubánsku hudbu a jej fanúšikov," informoval dlhoročný manažér Galbana i skupiny Buena Vista Social Club v komuniké, ktoré zverejnil Galbanov publicista. "Galbanove celosvetové pôsobenie s jeho jedinečným zvukom gitary a úprimným úsmevom bude mnohým chýbať."

V tom čase bol aktuálny, cenou Grammy ocenený album Mambo Sinuendo, na ktorom sa Galban spojil s producentom Ry Cooderom.  Rok po tom, čo Galban opustil nielen hudobný svet, vychádza dovtedy nevydaná nahrávka Blue Cha Cha. Ide o súbor hudobného disku a 35 minútového video DVD.  V dvanástich skladbách je zachytená gitarová kubánska hudba s presahmi do chill out latin jazzu.
 

 

Ak sa vám ukážka z Galbánovho albumu páčí, skúste šťastie a vyhrajte túto CD/DVD kompiláciu. Budeme od vás potrebovať správnu odpoveď na otázku: Ako sa volá najznámejší kubánsky exportný súbor, ktorého členom bol Manuel Galbán?
Súťaž trvá do 28.mája

Výherca: Jozef Szabo

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: klaviristi
Dnes necháme hovoriť (alebo lepšie povedané znieť) klavírnych majstrov. Jazzová klavírna úroda bola...
Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...