Súťaž o lístky na Spanish Harlem Orchestra v Konzerthause

Súťaž o lístky na Spanish Harlem Orchestra v Konzerthause
jazz.sk

Viedenský Konzerthaus spustil sériu koncertov pod názvom THE ART OF LATIN JAZZ. Vystúpenie obľúbenej latino zostavy Spanish Harlem Orchestra 14.3.2012  je zároveň aj otváracím podujatím celej série. Wiener Konzerthaus pozýva srdečne všetkých milovníkov štýlu latino jazz na toto podujatie. Štyri lístky (2x2) sú k dispozícii v súťaži s jednoduchou otázkou, ktorú nájdete nižšie.

Príbeh SHO je príbehom hudby ľudí, ktorí vypestovali a starali sa o základ, podstatu latino-kultúry v mestskej a etnickej kultúre mesta New York. Komunita z East Side známa ako "El Barrio" je integrálnou časťou novej hispanskej kultúry v N.Y. a práve z tohto prostredia pochádza aj jadro súboru. 

Je to 13 vynikajúcich hudobníkov, ktorí sa sformovali pod vedením známeho pianistu a aranžéra Oscara Hernandeza a veľmi rýchlo sa zaradili ako jeden z pilierov súčasnej latino hudby. Prvý album "Un Gran Dia En El Barrio" vydávajú v r.2002. 

Spája sa tu mambo, cha-cha-cha, rumba a guajira do hudobnej lahôdky a ocenenia nedali dlho na seba čakat. Grammy nominácia na "Best Salsa Album" má dopad aj na ďalšie ocenenia, keď skupina vyhrala v r.2003 Latin Billboard Award za "Salsa Album of the Year-Best New Group".

Nasledujú koncerty a turné po USA, Kanade a Európe a účinkovanie na prestížnych jazzových festivaloch:Montreal Jazz Festival a legendárny Newport Jazz Festival. V r.2005 opäť získali cenu Grammy za "Best Salsa Album" roka.
Adresa: Wiener Konzerthaus, Lothringerstraße 20, 1030 Wien, Rakúsko

 

Otázka: Ako sa volá cyklus koncertov s latino/jazz tématikou, ktorý prebehne tento rok vo Wiener Konzerthaus?
THE ART OF LATIN JAZZ - z množstva správnych odpovedí bol vyžrebovaný a 2 vstupy na koncert získal Viliam Vitez. Gratulujeme!

 

 

 

 

Ďalšie články

Spectaculum na hudobných cestách: World Music Expo v Španielsku
Koncom októbra 2023 sa Alexandra Pastorková, zástupkyňa Občianskeho združenia Spectaculum, vybrala...
Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...