Trombónistka nemala pre svoje dieťa opatrovateľku: Koncerty odohrala s 9 mesačným bábätkom na tele

Trombónistka nemala pre svoje dieťa opatrovateľku: Koncerty odohrala s 9 mesačným bábätkom na tele

Japonská trombónistka Haruka Kikuchi dokázala, že spojiť materstvo a jazzovú kariéru v neworleánskej kapele vôbec nie je také nereálne, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Svojho 9-mesačného syna Shoutu zobrala so sebou na turné po Spojenom kráľovstve a Švédsku a malý chlapec sa tak ocitol na pódiu zavesený na svojej mame, priamo v strede diania. A vôbec nevyzeral, že by mu to vadilo!

 

32-ročná rodáčka z Tokya Haruka Kikuchi sa ako tínedžerka zamilovala do neworleánskeho tradičného jazzu a kvôli svojej vášni sa neskôr rozhodla do tohto mesta presťahovať a pracovať na svojej kariére jazzovej trombónistky. Pred necelým rokom sa jej narodil syn a preto keď dostala ponuku ísť na koncertné turné,  musela zvážiť, čo urobí. Opatrovateľku pre svojho syna si však na tak dlhý čas nemohla dovoliť, preto sa rozhodla spoľahnúť na ústretovosť a pomoc spoluhráčov, tanečníkov a ostatných účinkujúcich. Keď však jej devätmesačný Shouta kričal, že chce mamu, rozhodla sa to vyriešiť netradične a malý chlapček sa ocitol s mamou na pódiu, zabalený v perinke a s obrovskými slúchadlami proti hluku na hlave. Práve tento moment zachytila a zdieľala na svojom Instagrame švédska hudobníčka Sofia Enros počas vystúpenia na Herräng Dance Camp v švédskom meste Herräng.

 

 

"Každý sa na moje bábätko usmial a Shouta je tak optimistický chlapček, že sa usmieval na každého naspäť. Cítim sa oveľa lepšie, keď je tu na turné so mnou, " povedala Kikuchi v rozhovore pre "Good Morning America." Trombónistka spolu s manželom najprv zvažovali, či má matka tak malého chlapca so sebou zobrať ďaleko od domova, no nakoniec sa rozhodli, že najlepšou voľbou bude, aby dieťa bolo so svojou mamou. "Keď ho mám so sebou, môžem sa o neho postarať. A on sa pri mne cíti spokojne a bezpečne," dodala Kikuchi.

 

Malému Shoutovi zjavne hudba nevadí, väčšinu času na pódiu so slúchadlami na ušiach prespal a okrem toho je na zvuk trombónu a zrejme aj celej jazzovej kapely zvyknutý - jeho mama pravidelne vystupovala a hrávala počas tehotenstva až do jeho narodenia. Toto európske turné je teda prvým razom, kedy Shouta vystupuje spoločne so svojou mamou, no možno to bude aj jeho posledné. "Myslím, že toto všetko bolo možné preto, lebo ešte nechodí. Nateraz je to v poriadku, no neviem, čo bude, keď začne chodiť," zamyslela sa na záver Kikuchi. Možno sa malý Shouta ešte so svojou mamou Haruka Kikuchi v budúcnosti na jednom pódiu objaví, no je pravdepodobné, že už aj on vtedy bude mať v rukách vlastný hudobný nástroj.

 

 

 

Zdroj: goodmorningamerica.com

Autor: Martin Uherek

Foto: Sofia Enros, Radif Anil

Galéria

Snímka obrazovky 2019-08-28 o 11.38.06.png

 

 

Ďalšie články

Zomrel český trombónista Svatopluk Košvanec
Svatopluk Košvanec (* 1936) patril od šesťdesiatych rokov minulého storočia k absolútnej špičke...
Recenzia CD: Michal Motýľ Tentet - Sunflowers
Mám v ruke a v prehrávači najnovší CD album z vydavateľstva slovenského...
Jazzman týždňa: Glenn Miller
V rokoch 1939-1943 bol najpredávanejším umelcom na americkej hudobnej scéne, viedol svoj vlastný...
Vnútorný pokoj Nilsa Landgrena
Po minuloročnom funky žúre v podobe albumu Teamwork si švédsky trombónista a spevák Nils...
Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...