V septembri sa do Bratislavy vráti Parov Stelar Band

V septembri sa do Bratislavy vráti Parov Stelar Band
jazz.sk

Bratislava v septembri zažije reprízu minuloročného vystúpenia electroswingovej partie Parov Stelar Band. Zoskupenie, ktoré v októbri 2011 vypredalo Majestic Music Club, vystúpi 21. septembra na rovnakom mieste, pričom kapacita klubu bude oproti minuloročnému koncertu obmedzená. Parov Stelar je považovaný za zakladateľa štýlu známeho ako electroswing, ktorý kombinuje house, electro či drum n bass so swingom a jazzom 20. až 40. rokov minulého storočia.
            Už v marci uvidíme v Bratislave skupinu Marbert Rocel, ktorá býva označovaná za „dvojníka“ Parov Stelar Band. Electro-funková úderka, ktorá vydáva na značke Compost Records, má s Parov Stelar Band spoločných hneď niekoľko vecí - saxofón, speváčku s podobným hlasovým prejavom, ale hlavne záľubu v mixovaní jazzu a funku s elektronickou tanečnou hudbou.
            Slovenskú premiéru Marbert Rocel, ktorá sa odohrá 16. marca v bratislavskom Nu Spirit Clube, by si nemali ujsť ani priaznivci Mr. Scruffa, Quantica či Belleruche. Marbert Rocel práve dokončujú nový album a Bratislava bude jedným z prvých miest, ktoré ho zhliadnu naživo.  
            Predpredaj vstupeniek na koncerty Parov Stelar Band aj Marbert Rocel bol už spustený, pričom prebieha výlučne prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk. Na Parov Stelar Band stojí prvých 200 vstupeniek 19 eur, prvých sto lístkov na Marbert Rocel kúpite po 12 eur. V oboch prípadoch bude cena neskôr stúpať.
            Usporiadateľská agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy v minulom roku okrem Parov Stelar Band aj The Young Gods, Belleruche či Bena Westbeecha, v najbližších mesiacoch pripravuje vystúpenia interpretov ako Therapy?, We Have Band, Ghostpoet, Fanfare Ciocarlia či Shantel & Bucovina Club Orkestar.

 

 

Ďalšie články

Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...