Video platforma Quincyho Jonesa zadarmo. Jazzová Qwest TV ponúka svoj obsah na 30 dní bez poplatku

Video platforma Quincyho Jonesa zadarmo. Jazzová Qwest TV ponúka svoj obsah na 30 dní bez poplatku

Na podporu jazzu v tomto ťažkom čase sa platforma Qwest TV pod záštitou Quincyho Jonesa rozhodla, že novým užívateľom poskytne celý svoj obsah na jeden mesiac zadarmo. Stačí sa len registrovať a môžete sa ponoriť do sledovania množstva video obsahu - či už starších koncertov veľkých legiend alebo súčasných projektov vychádzajúcich hviezd. 

 

Qwest TV je prvá svetová streamovacia videoplatforma, ktorá sa venuje  jazzu a príbuzným žánrom. Pred pár rokmi ju založil legendárny Quincy Jones, v spolupráci s francúzskym jazzovým impresáriom a televíznym producentom Rezom Ackbaralym. Práve Ackbaraly sa vyjadril ku súčasnej situácii: „Chceme ponúknuť milovníkom hudby príležitosť pobaviť sa a nahradiť koncerty, na ktoré by išli von, špecializovanými programami v tomto období globálnej karantény.“

 

Okrem videoobsahu na vlastnej stránke sa tiež pridáva ku organizovaniu livestreamov, každý deň naživo na Instagrame o 22:00 stredoeurópskeho času. Objavia sa tu aj medzinárodne uznávaní hudobníci, ktorí budú hrať naživo zo svojich domovov prostredníctvom instagramového účtu Qwest TV. Okrem toho sú koncerty zverejňované aj na facebookovej stránke, kde pribudlo tlačidlo "DONATE" alebo darovať peniaze, ktoré umožňuje divákom podporovať neziskové združenie Musicares, ktoré následne pomáha hudobníkom a výkonným technikom, zasiahnutým zrušením kultúrnych akcií,“ dodal Ackbaraly.

 

Ak chcete využiť ponuku spoločnosti Qwest, môžete sa zaregistrovať na webovej stránke qwest.tv, stačí, keď zadáte nasledovný kód:

30DAYSFREE-EUR

 

Samotné uplatnenie kódu je trochu zamotané, je potrebné sa registrovať ako nový užívateľ, následne si v pravom hornom rohu vybrať plán (Change plan) - nezáleží na tom, ktorý si zvolíte. Po kliknutí vám ponúkne možnosť uplatniť si promokód. Zadaniu údajov vašej kreditnej karty sa však nevyhnete, hoci počas prvých 30 dní máte všetko zadarmo. Plán by sa pred uplynutím 30 dňovej lehoty mal dať zrušiť a v tom prípade neplatíte nič.

 

Zdroj: Jazz In Europe

Autor: Martin Uherek

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...