Vojtěch Dyk a B-Side Band oslavujú 10 rokov: V jeseni sa vydajú na prvé turné po Slovensku

Vojtěch Dyk a B-Side Band oslavujú 10 rokov: V jeseni sa vydajú na prvé turné po Slovensku
Peter Baláž

Pre českého speváka a herca Vojtěcha Dyka a kapelu B-Side Band je tento rok výnimočný. Oslavujú 10. výročie a po prvý raz sa vydajú na turné po Slovensku, aby na svoju vlnu strhli i slovenské publikum. Celkovo navštívia šesť miest a prvý koncert odohrajú 27. novembra v Košiciach.

 

Pred desiatimi rokmi mnohí neverili ambicióznym cieľom bandleadra českého B-Side Bandu Josefa Buchtu. Dnes sú spoločne s Vojtěchom Dykom headlinermi popredných českých festivalov, vypredávajú haly a spoločne búrajú nepísané pravidlá tradičného big bandu.

 

„Človek by neveril, že to spolu vydržíme 10 rokov a že okrem koncertovania sa z nás stanú priatelia, ktorí okrem pracovných úspechov budú zdieľať i tie osobné. Napríklad, že si pôjdu vzájomne na svadby,“ hovorí Josef Buchta, bandleader B-Side Bandu. „„Barový“ program, ako mu s obľubou hovoríme, je skvelý. Preverený časom a státisícami divákov. Rozhodne sa máte na čo tešiť. Na svoje si prídu nielen milovníci big bandového zvuku, ale aj tí, čo chcú pretancovať celý večer.“

 

Počas koncertov zaznejú autorské tanečné skladby a tiež aj funky swingové aranžmány svetových hitov. Na pódiu nebude chýbať ani slávny bar s vynikajúcou whisky a krásnou barmankou. Koncept pódia pre české turné vymyslel sám Vojtěch Dyk.

 

„Vždy som sa chcel na pódiu cítiť ako doma. Preto mi napadlo, že si na každý koncert so sebou zoberiem svoj vlastný bar. Myslím si, že po tom, čo náš bar vyskúšalo asi 100 000 našich českých spoluobčanov, nastal ten správny čas, aby sme z neho dali ochutnať i našim bratom na Slovensku,“ hovorí Vojtěch.

 

Počas celého slovenského turné ich bude sprevádzať úspešné trio S hudbou vesmírnou. Svojimi textami nadchli nielen slovenských fanúšikov, čoho dôkazom je niekoľko miliónov videní na YouTube, ale svojou energiou oslovili i samotného Vojtěcha.

 

„Som inštinktívny človek a v prípade kapely S hudbou vesmírnou som jednoducho počúval to, čo sa vo mne dialo, keď som videl ich prvý klip. Presne si pamätám, že to bolo práve počas natáčania s Jiřím Mádlom a vôbec som sa nedokázal sústrediť na prácu. Stále mi v hlave bežala ich pieseň, tak preto... Sú jednoducho dobrí,“ dodáva Vojtěch, ktorý má s hľadaním talentov bohaté skúsenosti. Slovenskému publiku sa totiž v tomto roku predstavil ako porotca v speváckej súťaži The Voice Česko-Slovensko.

 

Kapela odštartuje svoje turné v Košiciach 27. novembra, pokračovať bude v Banskej Bystrici, Piešťanoch, Nitre a Žiline. Po Novom roku sa kapela vráti do bratislavskej Eurovia Arény, kde celé turné ukončí.

 

27.11. Košice – Spoločenský Pavilón

28.11. Banská Bystrica – Ministry of Fun

29.11. Piešťany – Dom Umenia

2. 12. Nitra – PKO

3. 12. Žilina – Tennis Point

2. 2. 2020 Bratislava – Eurovia Aréna (ŠH Pasienky)

 

Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal

 

 

B-Side Band bandleadra Josefa Buchty je jedným z najvyhľadávanejším hudobným zoskupením svojho žánru. Jedinečné spojenie so spevákom, hercom a performerom Vojtěchem Dykom je momentálne jedným z najžiadanejších a najsledovanejších projektov v súčasnej českej kultúrnej scéne. Spoločne absolvovali už 6 úspešných turné s vypredanými koncertmi i v niekoľkotisícových halách. Spoločne koncertovali s americkým spevákom a skladateľom Kurtom Ellingom, ktorý získal cenu Grammy, s vokálnym zborom New York Voices či Puppini Sisters, s ktorými následne vydali špeciálny album. Počas desiatich rokov spolupráce sa stali headlinermi popredných českých festivalov ako Colour of Ostrava alebo Rock for People. Prvý album Live at La Fabrika bol českou hudobnou akadémiou ocenený cenou Anděl, druhý album s názvom Deska zanechalo veľmi pozitívnu medzi fanúšikmi a poslucháčmi. Svoje jubilejné 10. výročie oslávia nielen historicky prvým slovenským turné, ale aj originálnym programom po boku Janáčkovej filharmónie Ostrava. Pri tejto príležitosti vydajú jedinečný live záznam na CD a LP. Celé oslavy vyvrcholia v pražskom O2 universum, brnenskej hale Rondo a v Ostravar aréne v Ostrave.

 

Tlačová správa

Foto: Tino Kratochvíl

 

Galéria

Foto Sono 1 (11).jpg
Foto Sono 1 (13).jpg
Foto Sono 1 (14).jpg
Karlin (13).jpg
Karlin (51).jpg
Rudolfinum (29).jpg
Sono (52).jpg

 

 

Ďalšie články

Roztancovaný OpenJazzFest 2015
Na to, aby sa každoročne konal Openjazzfest na Zelenej vode musí byť splnených viac základných...
Vojtěch Dyk a Josef Buchta krstili DESKU!
Charizmatický český herec a spevák Vojtěch Dyk vo štvrtok 4.12.2014 pricestoval do Bratislavy...
Vojtech Dyk a B-SIDE BAND opäť v Bratislave!
Po vyše roku sa do nášho hlavného mesta vracia populárny český spevák Vojtech Dyk. Spolu s B-...
Prvý deň Open Jazz Festu predstaví Vojtěcha Dyka aj víťaza Jazz START UP
Fanúšikov jazzovej hudby opäť čaká v lete na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom skvelá...
Alan Bartuš neprišiel a predsa zvíťazil!
   Piatok 15. marca patril v priestoroch rozhlasovej Pyramídy predovšetkým slovenskej...
Aj Teri Čikoš dôveruje jazzu
Nielen Bratislavčania už niekoľko rokov vzhliadajú k legendárnej koncertnej sérii In Jazz We Trust...
Igor Ochepovsky to zabalil
Fanúšikovia pozoruhodnej českej formácie Ochepovsky Project smútia, pretože jej líder po ôsmich...
Predsudok/premena/poznatok... Andromeda´s Mystery
Moje predsudky voči hudobným formáciám bez basovej zložky sú hlboko vkorenené. Očakávania toho, ako...