Zaujímavé koncerty autentického tradičného jazzu: Medzinárodný Golden Age Festival

Zaujímavé koncerty autentického tradičného jazzu: Medzinárodný Golden Age Festival
Patrik Gömöri

Srdečne Vás pozývame na 4. ročník medzinárodného festivalu autentického tradičného jazzu, Golden Age Festival, ktorý sa bude konať 23. a 24.9.2017 vo V-klube v Bratislave. Tento rok bude festival dvoj-dňový a predstavia sa štyri špičkové hudobné zoskupenia z Nemecka, Maďarska, Čiech a Slovenska. Odohrajú koncerty plné autentického hot jazzu a swingu, aký sa hrával v rokoch 1920 až 1950. Okrem amerických skladieb odohrá každý band aj svoje národné skladby z tohto obdobia, takže budete môcť počuť všetky jazyky, ktoré voľakedy zneli v starom Prešporku z viech či kaviarní.


23.9.2017 o 19:00 hod.
Petra Ernyei & Her Swinfonix (CZ)
Bohém Ragtime Jazz Band (HU)

24.9.2017 o 19:00 hod.
Fats Jazz Band (SK)
Blue Wonder Jazzband (DE)



Po každom koncerte bude tradičná jam session všetkých účinkujúcich.

Blue Wonder Jazzband – nestori starého jazzu v Nemecku, ktorí sa tomuto žánru venujú už 40 rokov. V interpretácii sedem členného bandu budete počuť ich vlastné aranžmány skladieb z repertoáru Jelly Roll Mortona, Bixa Beiderbecka, Louisa Armstronga či Duke Ellingtona. Majú ya sebou nespočetné množstvo koncertov po celej Európe a Ázii a vydali viac než 10 CD. Ich aranžmány obsahujú skvelé vokálne triá a dlhodobo stabilná zostava hudobníkov zaručuje naozaj nevšedný hudobný zážitok. 

Bohém Ragtime Jazz Band (HU) – jeden z najlepších hot-jazzových bandov v Maďarsku. Osem členný jazz band hrá na 20 hudobných nástrojov. Hovoria o sebe, že hrajú toľko žánrov, koľko majú nástrojov. BRJB účinkoval na najvýznamnejších festivaloch v Európe a Severnej Amerike vrátane Montreux, Pori, Sacramenta, Bredy Ascony, Oslo, Drážďan, Bude, Rimini, Berlína and mnohých ďalších. Ich repertoár z obdobia rokov 1910 až 1930 je popretkávaný humorom a dokonca pri hraní občas aj tancujú. Pripravte sa na skutočnú hot jazzovú smršť. 

Petra Ernyei & Swingfonix (CZ) – charizmatická speváčka Petra Ernyei sa tomuto žánru venuje už 20 rokov. Bola členkou legendárneho Originálního Pražského Synkopického Orchestra, Pražského Swingového Orchestra a mnohých ďalších štýlových telies. V Bratislave sa predstaví so svojím kvintetom Swingfonix, ktorého bandleadrom je vynikajúci kontrabasista Petr Pospíšil. Petrin zamatový hlas, skvelé aranžmány a sólové výkony vynikajúcich hudobníkov sľubujú skutočné pohladenie po duši. 

Fats Jazz Band (SK) – medzinárodne uznávaný deväťčlenný orchester oživuje tradíciu hot-jazzu a swingu 20-tych až 40-tych rokov minulého storočia. Založil ho klavírny virtuóz Ladislav Fančovič a jeho členovia hrajú na originálne historické hudobné nástroje. Preto máte v ich podaní možnosť počuť skladby jazzových legiend presne tak,ako ich nahrali na šelakové platne. Fats Waller, Louis Armstrong, Teddy Wilson, Lester Young, Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Tommy Dorsey či Benny Goodman, to všetko sú mená, ktoré sa opäť pomyselne ocitnú na pódiu. V repertoári tohto telesa však nájdete aj slovenské skladby – foxtroty a tangá, ktoré preslávil doyen slovenskej populárnej hudby, František Krištof Veselý či Viera Racková.

Tlačová správa

 

Esprit 2023

Galéria

GAF plagatik A5 JPG.jpg

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...