Blog používateľa Jaroslav Zelenka

Jaroslav Zelenka

Tragicky zahynul maďarský jazzový bubeník András Mohay

36 ročný bubeník  Budapest Jazz Orchestra  chcel pomôcť pri dopravnej nehode, čo sa mu stalo osudným. Informáciu o úmrtí hudobníka zverejnili členovia na ich vlastnej internetovej stránke.

Podľa správy ostatných troch členov skupiny, účastníkov dopravnej nehody previezli do nemocnice v Eger s ľahkými zraneniami a aktuálne sa zotavujú. Kapela cestovala s dvoma osobnými autami a s jedným mikrobusom na diaľnici M3 z Debrecína do Budepašti, kde sa stala nehoda.

Podľa OKF, ktorá nadránom zverejnila na svojej internetovej stránke informáciu o nehode osobného auta a dvoch mikrobusov smerom k Budapešti pri Nagyút, osoba ktorá vystúpila z auta a  ktorá išla na pomoc, bola zrazená ďalším autom a podľahla zraneniam.
 

Jaroslav Zelenka

Piatkový Live Jazz v Kursalone predstaví Bartušovu európsku zostavu

Ďalší piatkový LIVE JAZZ24. 10. o 20,00 h v Kursalone tiež stojí za návštevu. Džezoví bratia kontrabasistu Štefana „Pištu“ Bartuša sa predstavia v medzinárodnej zostave ANDY MIDDLETON /USA/ - sax , MICHAL BUGALA /SK/ - gitara, VLADIMIR KOSTADINOVIC /SRB,AT/- bicie nástroje a spolu s nimi vystúpi v súčasnosti najžiadanejší taliansky pianista Antonio Farao.  

Jaroslav Zelenka

Zaujímavý článok o SOZA z Hudba.sk

Slovenskému ochrannému zväzu autorskému (SOZA) sa opäť raz podarilo naštvať verejnosť. Presne pred rokom si vyslúžil vlnu kritiky pre zasielanie faktúr blogerom, ktorí vkladajú do článkov videá z Youtube, teraz pre zmenu požaduje poplatky za detský spev na verejných podujatiach. Nahnevaní občania nelenili a začali na Facebooku organizovať kurióznu protestnú akciu.