Andy Middleton zahraje v Reduta Jazz Clubu s Lukášem Oravcem a jeho kapelou

reduta
Andy Middleton zahraje v Reduta Jazz Clubu s Lukášem Oravcem a jeho kapelou

“Andy Middleton represents the best of a new generation of jazz musicians.”  

DAVID LIEBMAN

 

“Here is the sax player with the courage to pursue his own voice. Here is improvising and writing in its best form – really pretty amazing!”  
MICHAEL BRECKER

“Totally contemporary playing and writing with a real sense of the jazz tradition. Excellent!” 
JOHN ABERCROMBIE

 

ANDY MIDDLETON je jeden z nejlepších amerických saxofonistů. Nápaditá a dobrodružná virtuozita zabírá neuvěřitelně širokou šíři výrazu - od divoké síly k lyrice, rytmicky suverénní a inspirující. Jeho skladby, harmonicky moderní a melodické, ale jasně zakořeněné v jazzové tradici, poskytují ideální prostředí. Tento jedinečný výraz uplatnil jako hráč, aranžér a skladatel vedle jazzových ikon, jako je Ralph Towner, Kenny Wheeler a David Holand. Také hrál a nahrával s dlouhým seznamem umělců včetně Billy Hartem, Maria Schneider, Richie Beirach, Renee Rosnes, Randy Brecker, Bill Evans, Lionel Hampton, Bob Mintzer, Joey Calderazzo, John Abercrombie, Scott Colley a Adam Nussbaum.

Formácia LUKÁŠ ORAVEC Q vznikla začiatkom roku 2012. Svojou kvalitou okamžite zaujala jazzových nadšencov. Kapela odohrala rozsiahlu šnúru klubových koncertov a festivalových vystúpení po celej Európe. Band získal najvyššiu cenu súťaže "Young Faces of Slovak Jazz" a "cenu za interpretačný výkon" lídra quartetu. V roku 2013 vydali debutový album s názvom "Introducing Lukáš Oravec Quartet" , ktorý je nominovaný na cenu ESPRIT 2013 za najlepší slovenský album roku. Lukáš Oravec vyniká jedinečným improvizačným umením a pokračuje v ceste prešlapanej velikánmi jazzovej trúbky v čele s Freddie Hubbardom, Tom Harrelom či Woodie Shaw. V kapele účinkujú renomovaní umelci. Klavirista Ľuboš Šrámek, známy aj ako skladateľ, aranžér a líder európskeho projektu "East European Artsamble". Na bicie nástroje len šestnásťročný Dávid Hodek, zázračný talent, ktorý hrá už od svojich troch rokov. Absolvoval radu spoluprác so svetovou muzikantskou špičkou v Európe i Amerike. Získal množstvo medzinárodných ocenení. Má za sebou niekoľko albumov ako líder či sideman. Quartet dopĺňa žiadaný český kontrabasista Tomáš Baroš. Patrí k najmladším talentovaným kontrabasistom na jazzovej hudobnej scéne. Tomáš Baroš je člen najlepších jazzových formácií doma a v zahraničí. Všetci členovia L.O.Q. sú zároveň členmi Českého Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma.

 

 

Koncerty

«  
  »
Po Ut St Št Pi So Ne
 
 
1
 
2
 
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
 
23
 
24
 
25
 
26
 
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...
Mikulášske jazzové hody pokračujú
O Mikulášskom jazzovom festivale, prostredníctvom ktorého zanietenci Martin Budaj a Ján Novotný...