Big band Swingless Jazz Ensemble pripravuje ku koncu roka niekoľko prekvapení

Stella Production
Big band Swingless Jazz Ensemble pripravuje ku koncu roka niekoľko prekvapení

Pokiaľ máte radi chytľavú muziku, ktorá svojou autenticitou a rytmickosťou dokáže zaujať ľudí všetkých vekových kategórií, formáciu Swingless Jazz Ensemble vám určite netreba predstavovať. Big bandové zoskupenie pôsobí na slovenskej hudobnej scéne takmer dve desaťročia, čo je číslo, ktoré si rozhodne zaslúži pozornosť. Pri príležitosti ich blížiaceho sa jubilea členovia kapely pripravujú pre fanúšikov veľké prekvapenie.

Talent preverený časom

Swingless Jazz Ensemble je hudobné teleso, ktoré má v našich končinách vskutku jedinečné postavenie. A netvrdíme to náhodou! Big band Swingless Jazz Ensemble sa síce v prvých rokoch od svojho vzniku profilovalo ako školský projekt, no počas dvadsaťročnej histórie sa členovia vypracovali na uznávaný orchester. Treba povedať, že za ten čas si verné publikum získali nielen doma, ale aj v zahraničí.

Návrat do minulosti

Repertoár kapely pochádza prevažne z éry swingu 30. až 50.tych rokov minulého storočia. Originálnymi skladbami dokážu nadchnúť dokonca i ľudí, ktorí v bežnom živote preferujú celkom iné žánre. Ako tvrdí zakladateľ orchestra Martin Štourač: „Pre niektoré ročníky naša hudba prináša závan nostalgie, pre tie mladšie zas objavenie niečoho, čo bolo v minulosti nevšedné, zaujímavé a v dnešnej dobe, žiaľ, pomerne zriedkavé.“ Jednou z posledných možností, ako si tento rok užiť vystúpenie Swingless Jazz Ensemble naživo a v plnej sile, je ich novembrové vystúpenie v Nitre.

Významné jubileum

Pri príležitosti oslavy dvadsaťročnice na hudobnej scéne členovia Big bandu Swingless Jazz Ensemble totiž organizujú veľký koncert. Šou tohto orchestrálneho telesa sú už roky preslávené svojím divokým nábojom a skvelou atmosférou, keďže Swingless Jazz Ensemble pretvára aj tie najväčšie hity do vlastnej podoby. Ani tentokrát tomu nebude inak. Už teraz na vás čakajú hity ako Travlin Light, I've Got You Under My Skin, Caught A Touch Of Your Love a ďalšie.

Množstvo ocenení

Jazzový Big band bol založený v roku 1999 a popredné miesto na slovenskej hudobnej scéne si právom zaslúži. Dôkazom ich popularity je množstvo spoluprác a hudobných ocenení, ktoré známy orchester za rôky aktívneho hrania získal. Za všetky spomeňme víťazstvo 1. ročníka Jazz Start Up v roku 2013, Platinové pásmo na medzinárodnom festivale v Budapešti, 1. miesto na IV. medzinárodnom festivale Česká Kamenice v roku 2015 či absolútne víťazstvo v MHF Česká Kamenica v tom istom roku. V dobre našliapnutom tempe pokračujú i tento rok, keď na XX. Medzinárodnom festivale Česká Kamenice získali diplom za 3. miesto v súťažnom Zlatom pásme.

Orchester absolvoval množstvo koncertov, festivalov, plesov i firemných akcií. Je aktívne zaangažovaný v súťažných prehliadkach big bandov v Českej republike, Poľsku, Maďarsku a v roku 2017 sa členovia zúčastnili súťažnej prehliadky v Slovinsku. Vďaka úspešným vystúpeniam si Swingless Jazz Ensemble z podujatí odniesli ocenenia prvých priečok, niekoľko titulov absolútnych víťazov a ponúk na spolupráce. K umelcom, s ktorými si v minulosti zahrali, patria napríklad jazzová speváčka Hanka Gregušová pôsobiaca v Amerike, Lucia Lužinská, kapela Billy Barman, spevák Lasky zo skupiny Para či jazzový gitarista Boris Čellár.

Čas sa kráti a lístky míňajú

Nechajte sa preto strhnúť atmosférou minulého storočia a bohatým repertoárom známych skladieb v špeciálnej, orchestrálnej úprave! Tešíme sa na vás 28. novembra o 20. hodine v Nájomnej jednotke Nitra. Vstupenky na podujatie zakúpite TU. Všetky detailné informácie nájdete na stránke: https://stellaproduction.sk/swingless-jazz-ensemble/

 

 

Koncerty

«  
  »
Po Ut St Št Pi So Ne
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
11
 
12
 
 
14
 
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
 
23
 
24
 
25
 
26
 
 
28
 
 
30
 
31
 
Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...
Divoká koncertná jazda NITRADITIONAL
Minulý víkend absolvoval dvojicu premiérových vystúpení v bratislavskom klube Jazztikot a v...