Aká bude fúzia Longital Unplugged a Zdeněk Bína Acoustic Project?

Aká bude fúzia Longital Unplugged a Zdeněk Bína Acoustic Project?
jazz.sk

Neexistuje lepší spôsob akým otvoriť jesennú sezónu v Klube za zrkadlom ako netradičné spojenie dvoch originálov – skupiny Longital a Zdeňka Bínu.

 

Bratislavská hudobná dvojica Shina a Daniel Salontay sa v posledných rokoch venovala hlavne netradičnému prepájaniu pesničiek a elektroniky. V Klube za zrkadlom túto jeseň predstaví svoj nový akustický program. Práve pre tento typ koncertov si dal Dano na mieru zostrojiť nový hudobný nástroj „Lakewood“. Zhoda názvu tejto gitary s miestom, kde býval počas štúdia jazzu v USA nie je náhodná. Od začiatku ho ku gitare priťahovalo práve jej meno a nakoniec bol týmto nástrojom vrátený naspäť ku koreňom – k akustickému hraniu. Shina sa chopila Danovho starého sláčika a hrá ním na basgitare, čím dostáva akustický koncert mimoriadne hlboké vibrácie. Akustické verzie skladieb sú zvukovo farebné, plné energie a slnka babieho leta. Ku Longital sa na pódiu pridá aj špeciálny hosť Stroon - vlastným menom Dalibor Kocián - ktorý zahrá na vibrafón.

V úlohe hudobného hosťa sa predstaví Zdeněk Bína, ktorého určite všetci dobre poznajú ako frontmana českej skupiny – 123 minut. Toto známe trio v súčasnosti nekoncertuje, ale Zdeněk so svojim nezameniteľným vokálnym a gitarovým prejavom pokračuje v rámci nového akustického projektu, pričom ho podporí jeho dvorný basgitarista Jan Urbanec. Zdeňka a Longital spája aj dlhoročné priateľstvo, pričom popri Zdeňkových skladbách vznikne určite priestor na spoločný jam.

Kto je zvedavý ako bude vyzerať fúzia Longital a Zdeňka Bínu, fúzia dvoch silných akustických hudobných momentov, nech si určite nájde cestu do Klubu za zrkadlom.

Tento výnimočný septembrový večer na návštevníkov čaká ešte jedno veľké prekvapenie. 
S podporou Ministerstva kultúry SR sa počas letných mesiacov konal veľmi špecifický výtvarný workshop. Mladí výtvarníci s použitím UV farieb vytvorili umelecké diela, ktoré po nasvietení utrafialovým svetlom vytvárajú nesmierne zaujímavú pastvu pre oči.  
Neváhajte ani 123 minút a príďte dopriať nielen svojmu sluchu ale aj zraku neočakávaný kultúrny zážitok. 

Vstup: Predpredaj: 6 Eur   
            Na mieste: 8 Eur  

Ešte viac informácii sa dočítate TU! 

VSTUPENKY NA Longital Unplugged a Zdeněk Bína Acoustic Project NÁJDETE TU! 

-jzuff-

 

 

Ďalšie články

Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...