Ako efektívne používať Jazz.sk

Ako efektívne používať Jazz.sk
jazz.sk

Na základe otázok, ktoré prichádzajú v súvislosti s používaním tohto webu, sa pokúsime formou krátkeho článku predstaviť prostredie portálu a tiež ukázať, ako čo najefektívnejšie používať možnosti portálu Jazz.sk.

Hneď na začiatok si treba ozrejmiť, že portál Jazz.sk je informačno-komunitným portálom. To znamená, že popri najnovších informáciach zo sveta hudby, ktorú pripravuje malá redakcia, ponúka portál komunite pozostávajúcej z hudobníkov, organizátorov podujatí, majiteľov klubov a jazzových fanúšikov, priestor na prezentovanie sa, promo či diskusiu k jazzovému dianiu.

Je jasné, že žáner jazz je na Slovensku žánrom menšinovým, na druhej strane je tu však silná skupina zanietených hudobníkov, vášnivých promotérov a vďačných poslucháčov, ktorí tento žáner živia svojou aktivitou a pozornosťou. Stačí navštíviť Bratislavské jazzové dni, či iné festivaly – návštevnosť býva veľmi vysoká. Taktiež čísla, ktoré odzrkadlujú návštevnosť stránky za jej krátku štvormesačnú existenciu potvrdzujú záujem. Aktuálna návštevnosť stránky je nad 9.000 návštev za mesiac. Priestor Jazz.sk je venovaný práve týmto tisíckam ľudí.

Chcem promovať koncert

V prvom rade je potrebné váš koncert pridať jednoduchým spôsobom do ‚Kalendára akcií. Po pridaní sa automaticky začne zobrazovať pod priradeným dátumom v kalendári a taktiež v časti ‚Novinky‘ na pravej strane hlavnej stránky.

Tu sa navrchu (červené podfarbenie) automaticky zobrazí v pravý čas ešte raz, aktuálne v deň koncertu.

V súčasnosti je už nasadené zobrazenie akejkoľvek pridanej akcie taktiež v redakčnej časti ‚Noviny‘. V sekcii ‚Novinky‘ je štvrtá pozícia ohraničená červeným rámčekom a pridaná akcia na tomto mieste sa odteraz automaticky zobrazí aj v ľavej, redakčnej časti stránky.

 

Na propagáciu používajte ‚Nástenku alebo ‚Blog – na hlavnej stránke sa totiž zobrazujú aj príspevky z ‚Nástenky‘, či komentáre k článkom. Novopridaný ‚Blog‘ sa automaticky ukáže taktiež v sekcii ‚Novinky‘.

 

Tip: Ak pridávate koncert, uvedomte si, že obrázok je to, čo upúta ako prvé. Preto ku koncertu určite pridajte aj obrázok, najlepšie vo vyššom rozlíšení. Mnohé koncerty sa zobrazia aj v obrazovke slidera na hlavnej stránke, podmienkou zobrazenia však je lepšia kvalita fotky.

 

Bonus: Pridaním vášho koncertu na stránku Jazz.sk sa koncert automaticky distribuuje aj na infoportály partnerov (online, print a TV média) a odpadá tak náročné vypĺňanie desiatok formulárov.
V prípade, že máte ku koncertu tlačovú správu, pošlite nám ju na adresu redakcia@jazz.sk a my ju radi zverejníme.

 

Chcem si vytvoriť svoj profil (hudobníka, skupiny, klubu)

Ak ste sa rozhodli, že vytvoríte profil svojej osoby ako hudobníka, profil skupiny či klubu, majte na pamäti, že v názve profilu bude obsiahnuté aj vaše meno, názov skupiny alebo názov klubu. Z toho dôvodu je veľmi pravdepodobné, že vyhľadávače budú umiestňovať váš profil medzi prvými ponúkanými. Takýto profil slúži do velkej miery ako prezentácia vašej osoby, skupiny, klubu, preto je dobré uviesť stručné a výstižné informácie. K dispozícii je galéria obrázkov, pre hudobníkov diskografia, hudobné ukážky...  Zo skúsenosti krátkeho fungovania stránky je známe, že novootvorený klub si práve cez profily hudobníkov robí obraz o hudobnej scéne a naopak, hudobníci vyhľadávajú týmto spôsobom miesta na hranie.

 

Tip: Pridajte si do profilu hudobníka či skupiny mp3 ukážky vašej tvorby, tieto sa totiž zobrazujú na hlavnej stránke, kde sa dajú priamo prehrať.

 

Tím Jazz.sk

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...