Blíži sa uzávierka medzinárodnej súťaže v jazze a príbuzných žánroch: 12 Points Festival

Blíži sa uzávierka medzinárodnej súťaže v jazze a príbuzných žánroch: 12 Points Festival

Už od roku 2007 každoročne organizácia 12 Points ponúka možnosť kapelám z celej Európy prihlásiť sa do súťaže a predstaviť svoju tvorbu na prestížnom festivale vo významných Európskych mestách. Tento rok porotcovia vyberú 12 kapiel, ktoré v apríli 2016 vystúpia v španielskom San Sebastiane. Uzávierka súťaže je 27. novembra 2015.

 

12 Points, so sídlom v Dubline a partnermi po celej Európe, je organizácia, ktorá podporuje mladých kreatívnych a ambicióznych hudobníkov aktívnych v jazze alebo príbuzných žánroch. Jej poslaním je pomáhať týmto začínajúcim umelcom predstaviť svoju hudbu novým poslucháčom. To dosahuje aj prostredníctvom 12 Points Festivalu, ktorý svoje miesto strieda medzi Dublinom a inými zaujímavými európskymi mestami. Vo februári 2012 to bolo Porto v Portugalsku, v apríli 2014 Umeå vo Švédsku. Najbližší ročník sa bude konať v júli 2016 v San Sebastian v Španielsku.

 

San Sebastian privíta 12 kapiel finalistov, ktorí vystúpia počas štyroch večerov. Vzhľadom na jeho veľkosť je to ideálna príležitosť pre účinkujúcich vytvoriť si nové priateľstvá, rozšíriť sieť kontaktov a odohrať koncert pred množstvom fanúšikov aj pracovníkov hudobného priemyslu.

 

Do súťaže sa môžu prihlásiť hudobníci, ktorí vyhovujú podmienkam súťaže, tie sú podrobne popísané tu. Mená finalistov budú oznámené v januári 2016 a samotný festival víťazov sa bude konať 20.-23. júla 2016.

 

Zdroj: 12points.ie

Autor: Martin Uherek

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...