CD And So - It Is. Kvalitná hudba Ivana Dimitrova.

CD And So - It Is. Kvalitná hudba Ivana Dimitrova.
Dávid Oláh

Slovenský skladateľ a multiinštrumentalista Ivan Dimitrov nahral nové CD pod hlavičkou vydavatľstva Hevhetia. Hudba je zložená opäť výhradne z jeho autorských kompozícií. Sekundujú mu jeho dlhoroční priatelia, špičkoví hudobníci domácej scény - Eugen Vizváry, Juraj Griglák, Emil Frátrik a Robert Vizvári. Ako znie hudba albumu "And - So It Is"?

 

CD obsahuje osem autorských kompozícií lídra. Zloženie kapely aj tentoraz prezrádza groovujúci žáner. Jednotlivé témy majú"rovný" charakter - ide o hudbu s prvkami soulu, balkánskej ľudovej hudby a jazzových improvizácií. Dimitrov si na album pozval významné osobnosti slovenskej hudobnej scény, s ktorými si po hudobníckej stránke veľmi dobre rozumie.
 
Rovnako ako aj na prvom albume, aj tentorkát treba vyzdvihnúť nesmierne kvalitný, profesionálny zvuk. Dimitrov prezentuje nové témy, ktoré nestrácajú na kvalite a invencii. Kompozície, ale aj hráčske výkony sú aj tentoraz na veľmi vysokej interpretačnej úrovni. 
 
 
Úvodná téma „And So It Is“ má veľmi dobrý a pomerne náročný aranžmán, korý si však celá kapela nesmierne užíva. Za zmienku tu stoja aj výborné sólistické výkony Eugena Vizváryho a lídra. Rytmická sekcia v zložení Griglák, Vizvári a Frátrik excelentne groovuje a podporuje spoluhráčov. "Love In The Rain" má popový, baladický charakter. Dimitrov nesklamal a skomponoval peknú tému s citlivou melodickou linkou. Následne sa dostávame do etno časti, skladbou „Galloping Horses", kde ma zaujal hlavne aranžmán tejto témy -  kontrastné harmonické štruktúry jednotlivých dielov. V záverečnej "Keď snívam" Dimitrov vynikajúco spieva dueto spolu s hosťom - speváčkou, Zuzanou Šťastnou. Téma má veľmi chytľavú melódiu a pekný slovenský text.   
 
Líder opäť potvrdil svoju muzikálnosť, veľkú hudobnú predstavu a zvládnutie hudobného remesla. CD "And So - It Is" je ďalším vydareným dielom Ivana Dimitrova, ktorého hudbu určite ocení odborník, hudobník, ale aj laik či nadšenec dobrej hudby. 

 

www.ivandimitrov.sk

Dávid Oláh

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Speváčka Brigita vydala druhý album Brigita B
Nitrianska speváčka Brigita Tarinová vydala v júni svoj druhý štúdiový album. Novinka s ...
CD My Colorful Dream: Vydarený počin multiinštrumentalistu Ivana Dimitrova
Vynikajúci slovenský hudobník s bulharsko-gréckymi koreňmi, huslista, skladateľ a producent Ivan...
Multiinštrumentalista a skladateľ Ivan Dimitrov vydáva nové CD. Na album "And So It Is" si opäť pozval slovenskú jazzovú špičku.
Slovenský hudobník, skladateľ a producent Ivan Dimitrov práve vydáva nové CD. Pod hlavičkou...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...