Česko-slovenská kapela Pitch Bender krstí nový album Peace in Emergency

Česko-slovenská kapela Pitch Bender krstí nový album Peace in Emergency
Miroslav Bachura

Už dávnejšie sme informovali o pripravovanom albume česko-slovenskej formácie Pitch Bender. Novinka s názvom Peace in Emergency je konečne hotová. Vyjde 4. septembra, ponúkne šestnásť celkom nových autorských skladieb a v ten istý večer sa dočká aj poriadneho krstu.

 

Kapela nový album Peace In Emergency pokrstí práve štvrtého septembra v experimentálnom priestore NoD v Prahe. Od posledného albumu Virginology, ktorý formácia vydala pred štyrmi rokmi v Brne ešte s pôvodnými zakladajúcimi členmi, ušla veľký kus neľahkej, ale pritom logickej cesty smerom k väčšej multižánrovosti a hudobnej členitosti, ktorá vychádza z pestrého autorského materiálu jednotlivých členov a hĺbky tvorivého prežitku.

 

Kapela sa inštrumentálne posúva a spája profesionálny prístup s osobitým zvukom jednotlivých skladieb, ku ktorým jednoznačne prispieva originálny s nikým nezameniteľný prejav frontmanky Sisy Fehérovej, a fúzia autorskej tvorby Ivy Korgerovej, Sisy, basgitaristu Matěja Havlička a gitaristu Dana Hasalíka. Každý má trochu iný prístup k tvorbe, no výsledkom je zakaždým soul-jazzový Pitch Bender, s groovom a dravým soundom.

 

Samotný krst ponúka zaujímavú dramaturgiu s radou hostí, ktorí s kapelou dlhodobo spolupracujú, vynikajúce muzikantské výkony, ale predovšetkým nové skladby, z ktorých každá vlastným spôsobom rozohráva tematiku celého albumu, ktorou je všeobíjmajúca ambivalencia kľudu a napätia alebo zdanlivo krehkého prímeria s permanentnou hrozbou všemožných konfliktov dnešného sveta.

 

Krst prebehne v pražskom klube NoD na Dlouhej ulici 4. septembra 2014. Kapely sa predstaví v zložení Sisa Fehérová (spev), Iva Korgerová (piano, klávesy, vokály), Dan Hasalík (gitara), Zbyněk Polívka (tenor saxofón), Matěj Havlíček (basgitara), Oliver Lipenský (bicie) rozšírenom o hostí Jen Hovorka (rap), Dina Czudková (vokály) a dychová sekcia v zostave Štěpán Janoušek (trombón, vokály) a Oskar Török (trúbka). Album pokrstí v rodinnom nádychu bubeník Adam Koller.

 

 

 

 

Tlačová správa

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Do Košíc prichádza festival Jazz Days, prinesie hviezdneho Richarda Bonu i projekt fenomenálneho bubeníka Antonia Sancheza
Prvé mesiace nového roka premenia Košice na mesto jazzu. Postará sa o to úvodný ročník...
Pitch Bender a Sisa Fehérová natáčajú nový album Peace in Emergency
Pražská soul-alternatívna kapela Pitch Bender v čele so slovenskou speváčkou Sisou Fehérovou sa...
Roztancovaný OpenJazzFest 2015
Na to, aby sa každoročne konal Openjazzfest na Zelenej vode musí byť splnených viac základných...
Eric Clapton rozpálil Prahu – aj bez Tears in Heaven
Jeden z najväčších žijúcich hrdinov bluesovej gitary, Eric Clapton osobne, v týchto...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...