Concord vydá začiatkom augusta päť nových titulov v rámci edičnej série "Very Best Of"

Concord vydá začiatkom augusta päť nových titulov v rámci edičnej série "Very Best Of"
jazz.sk

Edícia prinesie kompilácie nahrávok od známych mien, ako Dave Brubeck, Vince Guaraldi, Bill Evans Trio, Thelonious Monk a Cannonball Adderley.

The Very Best of Dave Brubeck - The Fantasy Era je portrétom tohto legendárneho hudobníka v jeho ranom období pod vydavateľstvom Fantasy, medzi rokmi 1949 a 1953.
Nahrávky na tomto titule dokumentujú časť jeho tvorivého života, počnúc prvým Brubeckovým triom, ktoré obsahovalo rytmickú sekciu z jeho okteta, kde hral Ron Crotty na base a Cal Tjader na bicích.

 

Ďalší titul, The Very Best of Vince Guaraldi, pozostáva zo 14 nahrávok z Fantasy sessions, mezdi rokmi 1957 a 1966, vrátane Guaraldiho hitu z roku 1962, 'Cast Your Fate to the Wind', za ktorý mu bola udelená cena Grammy.

 

Kolekcia The Very Best of The Bill Evans Trio zaznamenáva a oslavuje tohto klaviristu a frontmana slávneho tria, v ktorom pôsobili aj Scott LaFaro na base a Paul Motian na bicích. Skladby boli nahraté v priebehu troch sessions v rokoch 1959-1961 a obsahujú tracky zo štyroch Riverside albumov tohto tria, Portrait in Jazz, Explorations, Waltz for Debby, a Sunday at the Village Vanguard.

 

Titul The Very Best of Thelonious Monk obsahuje 10 stôp, nahratých medzi rokmi 1954 a 1957, väčšinou pre Prestige a Riverside.

 

Piaty album v edícii, The Very Best of Cannonball Adderley, zahrŕňa rozsiahlu čast umeleckého života tohto saxofonistu, cez nahrávky v sessions ako Portrait of Cannonball a Things Are Getting Better z roku 1958, k Straight and Phenix sessions v rokoch 1973 a 1975.

 

-fill-
 

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...