Gitarista Peci Uher vydáva nový singel: Jedinečný zvuk a zmes štýlov skladby Unknown Space

Gitarista Peci Uher vydáva nový singel: Jedinečný zvuk a zmes štýlov skladby Unknown Space
Dávid Oláh
Gitarista Peci Uher vydáva spolu so svojimi spoluhráčmi nový singel s názvom "Unknown Space". Na nahrávke hrajú basgitarista Branislav Valanský a bubeník Mišo Čerevka. Vypočujte si zaujímavý počin tejto kapely.
 
Nový singel  “Unknown Space”  známeho prešovského gitaristu Peciho Uhera s jeho novou kapelou ponúka zmes moderného fusion, ambientu a skvelých inštrumentálnych výkonov. 
 
Už ako leader a autor muziky kapely Inside group /album One and Zero, nominácia na cenu Esprit za najlepší jazzový album 2016/ si  razil svoju hudobnú cestu a smerovanie.
 
Rád experimentuje a objavuje nový sound a rôzne zvukové  plochy. V novej kompozícii  pracuje s rôznymi delaymi, reverbami, ring modulátorom, gitarovým syntetizátorom a používa aj sampler. S novým zoskupením pracujú na novom repertoári, ktorý obsahuje aj kompozície Inside group / The Glacier trilogy, Vivien’s, Summer, One and Zero/ zvyšok  však tvorí nový repertoár, ktorý je v značnej miere improvizovaný. Dôraz sa ale stále kladie na silné melodické motívy, čoho dôkazom je refrénová časť jeho nového singlu. Skladba  “Unknown Space”  ako tvrdia chlapci je ich prvý spoločný krok do neznáma.
 
 
Nové zoskupenie dopĺňa basgitarista Braňo Valanský a bubeník Mišo Čerevka
 
S Braňom Valanským  spolupracujú už  pár rokov v rôznych iných zoskupeniach a veľmi si hudobne rozumejú.  Spolu s Braňom  a Mišom tvorili kapelu s mladým  saxofonistom Nikolom Bankovom s ktorým odohrali jazzové festivaly ako Topjazzfest 2018 a BJD2018, kde zazneli aj kompozície gitaristu Peciho Uhera.
 
Singel Unknown Space chlapci nahrali s košickom štúdiu Sínus naživo, master a mix  dotiahli v  štúdiu Negativetunes. I napriek tomu že možnosti postprodukcie  v štúdiu sú nevyčerpateľné, snažime sa točiť skladby tak aby sme ich vedeli plnohodnotne zahrať aj na live koncertoch hovorí leader formácie. 
 
Tlačová správa
 

 

 

Ďalšie články

Gitarista Peci Uher vydáva ďalší singel: Zaujímavý zvuk a zmes štýlov v skladbe Riverse
Prešovský gitarista a skladateľ Peci Uher so svojou kapelou vydáva nový singel, ktorý nesie názov...
Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...