Jazzový kolotoč na Jazz.sk - 11/2013

Jazzový kolotoč na Jazz.sk - 11/2013
jazz.sk

Milí priatelia jazzu,

počas Bratislavských jazzových dní náš portál Jazz.sk oslávil dva roky existencie. Oslavujeme. Za krátke obdobie sme vyvinuli jazzové stránky do súčasnej podoby. Okrem redakčnej práce sa Jazz.sk stal realizátorom ďalších projektov ako ocenenie ESPRIT, súťaž Jazz START UP, či edukačné Večerné jazzové ateliéry. Prvé poďakovanie preto patrí vám, všetkým návštevníkom stránok Jazz.sk, pretože práve vaše opätovné návštevy dávajú našej práci zmysel a presviedčajú nás, že ju robíme dobre. No a okrem našej malej oslavy tu máme tiež súhrn toho naj za posledný mesiac:

  • Na našom najväčšom jazzovom festivale vystúpil charizmatický saxofonista Joshua Redman. O svojej minulosti a súčasnom jazze sa porozprával s hudobníkom Martinom Uherekom.
  • Pravidelný seriál Jazzman týždňa prináša profily najväčších osobnosti jazzu. Tentokrát sme predstavili Esperanzu Spalding, Richarda Bonu, Patríciu Barber...
  • Súťaž talentov Jazz START UP finišuje. V poslednom, šiestom kole sa stretli skupiny Fridge Aside a Theben Bound. Vypočuť si ich súťažné songy a hlasovať môžete tu.
  • Speváčka Gretchen Parlato dostáva pocty od Hancocka či Shortera. Aktuálne jej vychádza nové CD. Recenziu albumu ďalšieho interpreta - Kenny Garretta nájdete tu.
  • Do štvrtku trvá súťaž o 6 lístkov na viedenský koncert gitaristu John McLaughlina. Nenechajte si ujsť príležitosť vidieť naživo génia gitary s projektom Shakti.
  • H&G Factory - to je Tomáš Gajlík a Dávid Hodek. O ich názoroch na hudbu, jazzových predsudkoch a vydavateľských ambíciách si prečítajte v dvojdielnom rozhovore.
  • Reportáže z koncertov sú už tradične obsahom jazzových stránok. Ako bolo na Bratislavských jazzových dňoch? Alebo v neďalekej Viedni na koncerte Avishai Cohena?

To je len malý výber z toho, čo sa objavilo za posledný mesiac na portáli Jazz.sk. Množstvo koncertov, pozvánky na festivaly, reportáže, profily slovenských a českých hudobníkov, to všetko nájdete na jazzových stránkach.

Boris Čellár a tím Jazz.sk
Ilustrácia na obálke © Michal Kečkeš
Jazz.sk - Dobrá hudba spája

Odporúčame najbližšie koncerty:

*Vyberáme z koncertov pridaných do kalendára Jazz.sk

Prihlásiť sa na odoberanie noviniek

Zadajte Vašu e-mailovú adresu, na ktorú chcete dostávať novinky z nášho portálu

 

 

Ďalšie články

Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...