Jazz.sk oslavuje: Za dva roky sa návštevy jazzových stránok strojnásobili!

Jazz.sk oslavuje: Za dva roky sa návštevy jazzových stránok strojnásobili!
jazz.sk

Presne pred dvoma rokmi bol na Bratislavských jazzových dňoch 2011 oficiálne spustený hudobný portál Jazz.sk. Na pódiu vtedy symbolicky pokrstili archívnym vínom z obdobia jazzu novovzniknuté stránky tri osoby - zakladatelia portálu hudobník Boris Čellár, programátor Peter Žuffa a krstný otec, jeden z organizátorov Jazzových dní, Peter Lipa.

 

Odvtedy pretieklo Dunajom mnoho vody a stránky navštívilo štvrťmilióna priaznivcov jazzu. Pôvodná prvotná myšlienka jednoduchého interaktívneho kalendáru pre hudobníkov a fanúšikov jazzového žánru sa transformovala do nečakaných rozmerov. Kalendár koncertov, novinky užívateľov, hudobnícke profily, blog, chaty s osobnosťami, správy zo sveta jazzu... Z 'one man' redakcie sa medzitým stala stabilná redakčná jednotka s internými redaktormi a externými prispievateľmi, reportérmi, fotografmi. Momentálne registruje portál mesačnú návštevnosť takmer 16.000 návštev, čo je trojnásobok oproti prvým mesiacom prevádzky Jazz.sk! Prvé poďakovanie preto patrí Vám, všetkým návštevníkom týchto stránok, pretože práve Vaše opätovné návštevy dávajú našej práci zmysel a presviedčajú nás, že ju robíme dobre.

 

Aktuálna návštevnosť portálu za posledný mesiac (18.9. - 18.10.2013)

 

 

Záber portálu sa medzitým rozšíril aj mimo virtuálne prostredie, o čom svedčia mnohé zrealizované akcie. Spomeňme napríklad prvý ročník oceňenia za najlepší jazzový album  roka ESPRIT, spojený so slávnostným odovzdaním sošky kontrabasu víťazovi Michalovi Bugalovi.
 


Aktuálne tiež prebieha predposledné kolo súťaže talentov Jazz START UP, ktorá otvára možnosti najlepším novým interpretom jazzového žánru.

Za zmienku stojí tiež edukačný zámer s názvom Večerné jazzové ateliéry, o ktorý je enormný záujem zo strany mladých hudobníkov. Ateliéry pravidelnými stretnutiami adeptov jazzového remesla s profesionálmi pokrývajú záujem o systematické vedenie hudobníkov v ansámbli.
Vďaka na tomto mieste patrí všetkým podporovateľom našich aktivít, partnerom, inštitúciam aj jednotlivcom, ktorí mnohokrát nezištne pomáhajú s realizáciou.

Ak patríte k pravidelným čitateľom jazzových stránok, zachovajte nám Vašu priazeň, máme v pláne úroveň portálu aj naďalej zvyšovať. Ak ste sem prišli po prvý krát, máme pre Vás dve dobré správy. Za prvé - archív portálu je plný zaujímavostí zo sveta jazzu. Za druhé - každé ráno na tomto mieste nájdete najnovšie informácie, reakcie čitateľov, koncerty hudobníkov... Heslom portálu Jazz.sk je myšlienka 'Dobrá hudba spája' a presne to je najväčším želaním tvorcov týchto stránok.

Dovidenia onedlho priatelia!

 

Tím Jazz.sk

Esprit 2023

Galéria

Michal_Bugala_Winner.jpg
DSC_8714.jpg
__DSC00520.jpg

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...