Lady Gaga spieva jazz: Nový duet s trubkárom Brianom Newmanom

Lady Gaga spieva jazz: Nový duet s trubkárom Brianom Newmanom
Staršia populárna hudba 20. storočia má svoje nesmrteľné čaro. Vedia to aj hviezdy súčasnej scény, ktoré občas rady zavítajú aj do jazzových vôd a nadčasový repertoár si pripomenú. Spomeňme napríklad štandard Body And Soul v podaní Tonyho Bennetta a Amy Winehouse spred siedmich rokov. Niekoľko dní dozadu sa novej verzie dočkala skladba, ktorú prvýkrát preslávila Nina Simone v roku 1954. Volá sa Don't Let Me Be Misunderstood, napísali ju Bennie Benjamin, Horace Ott a Sol Marcus a dnes znie v podaní trubkára Briana Newmana a speváčky Lady Gaga.
 
Brian Newman je v súčasnosti vyhľadávaným trubkárom, ktorý pôsobí v New York City. Teraz prichádza s novým albumom s názvom „Showboat.“ Práve na ňom sa objavuje pieseň, do ktorej si prizval hviezdu svetovej populárnej hudby.
 
Cesty Newmana a Lady Gaga sa spojili začiatkom 21. storočia. Obaja vtedy začínali a krvopotne sa snažili rozbehnúť svoje umelecké kariéry v New Yorku. Newman prišiel zo štátu Ohio a zamestnal sa ako barman v podniku s názvom St. Jerome's. S Lady Gaga (lepšie povedané Stefani Germanotta) sa stretol práve tam. V bare totiž zvykla speváčka vystupovať a často ho navštevovala. Romanticky ich spojila spoločná láska k jazzu a ostali v kontakte aj napriek tomu, že každý išiel neskôr svojou cestou. Newman sa so svojim kvartetom uchytil v hoteli Plaza a Stefani, teraz už Lady Gaga, sa stala popovou superhviezdou. Netrvalo dlho, kým svojho priateľa nezavolala na spoluprácu. Napríklad aj nedávno vo filme Zrodila sa hviezda. Nesmieme opomenúť, že Newman a jeho kvartet doprevádzali Lady Gagu a už spomínaného Tonyho Bennetta na albume „Cheek to Cheek.“ Touto cestou sa totiž trubkárovi podarilo prepracovať až k zmluve s vydavateľstvom Verve, keď si jeho talent všimol producent Dae, Bennettov syn. Jeho album „Showboat“ vychádza práve pod hlavičkou tejto spoločnosti.
 
„Don't Let Me Be Misunderstood” v podaní dua Newman-Gaga je príjemný počin a zároveň nabáda poslucháčov, aby zabŕdli aj do ďalších skladieb na trubkárovom novom diele.
 
 
Foto: JazzTimes
Zdroj: JazzTimes

 

 

Ďalšie články

Andreas Varady - na pódiu s George Bensonom
Rodák zo slovenska, gitarista Andreas Varady, “je jedným z najtalentovanejších ľudí na tejto...
Jazzman týždňa: Andreas Varady
Už ako dieťa ho porovnávali s Georgeom Bensonom. Andreas Varady začal svoju cestu za...
Nový dokumentárny film o speváčke Nine Simone vyjde budúci rok
Netflix, internetový poskytovateľ stream video obsahu, sa po dlhšej dobe opäť rozhodol vytvoriť...
Jazzman týždňa: Wes Montgomery
  Wes Montgomery (6. marca 1923 - 15. júna 1968) bol významný americký jazzový gitarista....
Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...