Letný semester pravidelných jazzových ateliérov vyvrcholí koncertom!

Letný semester pravidelných jazzových ateliérov vyvrcholí koncertom!
jazz.sk

Druhý semester večerných jazzových ateliérov sa blíži k svojmu veľkému finále - rovnako ako vo februári ním bude spoločný záverečný koncert žiakov, ktorí sa pravidelných jazzových večerov zúčastňovali. Okrem vystúpenia žiakov ateliéru poteší ucho čoraz náročnejšieho slovenského jazzového fanúšika spoločné vystúpenie pedagógov, po ktorom bude nasledovať jam session. Záverečný koncert sa uskutoční v utorok 24.júna 2014 o 20.30h v KC Kontakt na Ventúrskej ulici v Bratislave.

Letný semester pravidelných jazzových ateliérov bol sprevádzaný rozšíreným tímom lektorov: k pôvodným stáliciam v podobe Gaba Jonáša (klavír), Matúša Jakabčica (gitara), Juraja Grigláka (basgitara) a Borisa Čellára (gitara) sa pridali Marián Ševčík (bicie), Dušan Húščava (saxofón) a Martin Ďurdina (trúbka). Organizátori tým reagovali na požiadavky účastníkom a spestrili program večerných ateliérov o ďalšie nástroje. Ďalšou novinkou je nahrávanie záverečného koncertu a vystúpenie ansámblu ateliérov na Trenčianskom Jazzovom Festivale 27.9.2014.

 „Druhý semester ateliérov hodnotíme ako úspešný. Hlavný cieľ – poskytnúť začínajúcim a profesionalizujúcim sa hudobníkom možnosť pravidelne si zahrať pod systematickým vedením slovenskej špičky – sa nám, myslím si, darí napĺňať,“ hodnotí za organizačný tím Tomáš Šprlák. „Stále sa veľa učíme a snažíme sa koncept ateliérov zlepšovať a robiť atraktívnejším pre široké spektrum záujemcov – či už sa jedná o úplných začiatočníkov, alebo ľudí na prahu profesionálnej úrovne.“  Pravidelné večerné jazzové ateliéry budú po letnej pauze pokračovať od septembra s novými lektormi a niekoľkými ďalšími zmenami.

"Za prvý rok, odkedy ateliéry organizujeme sa vytvorilo stabilné jadro mladých hudobníkov, u ktorých je za tento čas vďaka profesionálnemu vedeniu vidieť a počuť skutočný pokrok. Brány ateliérov sú však otvorené pre všetkých, ktorý sa chcú s jazzom zoznámiť bližšie, amatérom aj skúsenejším hudobníkom. Ateliéry sú zamerané na hru v ansámbli, nie na jednotlivé nástroje, skúsenosť z hrania v kapele pod dohĺadom tých najlepších je nezaplatiteľná. Pozície lektorov ansámblu posilnia ďalšie mená, predbežne sľubili účasť Milo Suchomel, Martin Valihora, Eugen Vizváry a ďalší", dopĺňa za organizátorov hudobník Boris Čellár.

V júli (14.7.2014) sa tiež uskutoční špeciálny workshop, študentov povedie americký saxofonista Eric Wyatt, ktorý na Slovensku zahrá niekoľko koncertov so speváčkou Hanou Gregušovou. Týmto pozývame všetkých záujemcov, aby sa prihlásili na stránke ateliérov., vstupné je ozaj symbolické - 5EUR.
 

Portál Jazz.sk ďakuje za možnosť uskutočnenia letného semestra nadácii Tatra Banky a grantovému programu Viac umenia, Ministerstvu Kultúry, ako aj priateľom z KC Kontakt za organizačnú podporu a priestory.

 

Večerné jazzové ateliéry sa uskutočňujú aj vďaka partnerom projektu:

    

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Americký trubkár Arenella predstaví tradičný jazz ako interpret a lektor
Nie je zvykom, že v našich končinách môžeme privítať jazzový orchester z Ameriky, ktorý sa...
Robia to nesprávne - študentov učia najprv myslieť a až potom počúvať?
Gary Bartz je jedným z výrazných, inovatívnych altsaxofonistov posledných desaťročí. Počas svojej...
Bonusový Večerný jazzový ateliér povedú opäť lektori zo zahraničia
Obľúbené Večerné jazzové ateliéry prinášajú pravidelne každý druhý utorok v bratislavskom Kontakte...
Večerné jazzové ateliéry a Michael Arenella (USA) pozývajú na workshop!
Hudobný workshop pre všetkých inštrumentalistov a vokalistov. Michael Arenella so svojimi...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...