Nápaditá reklama: Hollywoodská hviezda predstavila svoj nový jazzový album na stanici

Nápaditá reklama: Hollywoodská hviezda predstavila svoj nový jazzový album na stanici
O doktorovi z Jurského parku a jeho koníčku sme písali pred nedávnom. Prvých hmatateľných výsledkov sme sa však dočkali až teraz. Jeffovi Goldblumovi zjavne nestačí jeho hviezdna herecká kariéra a tak sa vo voľnom čase pustil do tvorby svojho debutového jazzového albumu. Projekt sa blíži ku svojmu koncu, na rad preto prichádza jeho propagácia. Tej sa autor zhostil kreatívne a svoje dielo naživo predstavil na vlakovej stanici St Pancras v Londýne, priamo pred zrakmi nič netušiacich cestujúcich. Tí ostali šokovaní, čo dokumentuje aj množstvo euforických komentárov na sociálnych sieťach.
 
Goldblum je klavirista a celoživotný jazzový fanatik. Držiac sa hesla „nikdy nie je neskoro“ sa mu podarilo podpísať zmluvu s vydavateľstvom vo veku 65 rokov. Skladby do svojho debutu, ktorý nesie názov „The Capitol Studios Sessions,“ bude nahrávať na jeseň, no svoj repertoár i hráčske umenie predstavil už teraz na spomínanej vlakovej stanici v Londýne. Goldblumovi publicita v hlavnom meste Spojeného kráľovstva rozhodne nechýba, pred nedávnom mu neďaleko Tower Bridge postavili sochu pri príležitosti 25. výročia vydania filmu Jurský park.
 
Herec vyrástol na vážnej hudbe, jazz si podmanil neskôr. Ako pätnásťročný hrával v baroch mesta Pittsburgh a dodnes hráva so svojou domovskou kapelou, ktorá si hovorí Mildred Snitzer Orchestra. Na klavíri si dokonca zahral aj v niektorých filmoch (pozri The Fly alebo Earth Girls Are Easy), pričom uznáva, že keď zacítil možnosť, snažil sa do filmov prepašovať aj svoju hudbu. Svoj televízny debut ako klavirista zažil v relácií The Graham Norton Show, keď doprevádzal súčasnú hviezdu jazzového spevu, Gregoryho Portera.
 
Hovorí Tom Lewis, zástupca vydavateľstva Decca Records, s ktorým Goldblum uzavrel zmluvu: „Jeho láska k jazzu je nákazlivá a keď hrá, robí svoje okolie šťastným. Ak sa nám podarí Jeffovu hudbu rozšíriť, prispejeme svojou trochou k skrášleniu nášho sveta.“
 
 

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Doktor z Jurského parku ako jazzman: Jeff Goldblum ohlásil debutový album
Kto by bol povedal, že americký herec, ktorého preslávilo predovšetkým jeho účinkovanie vo...
Doktor z Jurského parku opäť ako jazzman: Jeff Goldblum zverejnil singel z pripravovaného druhého jazzového albumu
Na začiatku tohto roka prekvapil herec Jeff Goldblum verejnosť vydaním svojho prvého jazzového...
Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...