Nová sezóna legendárnych koncertov "Highlights in Jazz" začína vo februári

Nová sezóna legendárnych koncertov "Highlights in Jazz" začína vo februári

Sezóna vystúpení s názvom Highlights in Jazz, označovaná ako "najdlhšie fungujúca jazzová koncertná séria v New Yorku", začína vo februári svoj 44. ročník. Hlavný organizátor Jack Kleinsinger realizuje každý utorok v mesiaci koncerty, ktoré sa odohrávajú v sále Tribeca Performing Arts Center v centre newyorského Manhattanu. Každé vystúpenie začína o ôsmej a predstavuje to najlepšie zo súčasnej americkej jazzovej scény.

 

Tohtoročná sezóna začína 4. februára gala koncertom pri príležitosti ukončenia 43. ročníka série Highlights in Jazz. Ako prvá sa na pódiu objaví speváčka Catherine Russell so svojou kapelou, po nej vystúpia kornetista/trubkár Warren Vaché a saxofonista/klarinetista Scott Robinson. Rytmickú sekciu tvorí trio klaviristu Ted Rosenthala, bubeníka Alvester Garnetta a špeciálneho, zatiaľ neohláseného hosťa.

 

Počas nasledujúcich pár mesiacov vystúpia v rámci Highlights in Jazz dychári Paquito D’Rivera, Ken Peplowski, Will a Peter Anderson. Okrem nich budú mať návšetvníci možnosť zažiť napríklad koncert gitaristu Bucky Pizzarelliho a trombónistu Wycliffe Gordona. 

 

Sezóna sa skončí 16. júna, pričom na poslednom koncerte vystúpia kapely Trio Time, Dick Hyman Trio a Trio Da Paz. Hyman sa série zúčastňuje už 23. krát, spolu s ním v kapele odohrajú basista Jay Leonhart a gitarista Howard Alden. Trio Da Paz, ktoré sa skladá z bubeníka Duduka Da Fosenca, gitaristu Romero Lubambo a basistu Nilson Matta, svojim vystúpením definitívne uzavrie 44. ročník Highlights in Jazz.

 

Zdroj: jazztimes.com

Autor: Martin Uherek

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Jazzman týždňa: Paquito D’Rivera
  Paquito D’Rivera je saxofonista, klarinetista a skladateľ pôvodom z Kuby, no od...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...