Portál Jazz.sk má novú grafiku! Lajkujete ju?

Portál Jazz.sk má novú grafiku! Lajkujete ju?
jazz.sk

Ako verní čitatelia portálu Jazz.sk ste iste zaregistrovali zmenu grafiky portálu. My by sme teraz, presne po mesiaci od jej spustenia, chceli vedieť vaše dojmy. Lebo na vašom názore nám záleží najviac.

 

Dovoľte však ešte niečo k histórií vzniku novej grafiky. Portál Jazz.sk začal svoju činnosť v októbri 2011, jeho oficiálny krst prebehol na Bratislavských jazzových dňoch 2011. Vtedajšia grafika, ktorej autorom bol tímový kamarát - český grafik pracujúci v Londýne, bola obľúbená pre svoju prehľadnosť, jednoduchosť a intuitívnosť (pár náhľadov vo fotogalérií). Tímu Jazz.sk a najmä jednému zo zakladateľov portálu, Borisovi Čellárovi sa však zdala až príliš formálna a striedma pre špecifickú jazzovú rodinu, ktorá portál navštevuje. "Po niekoľkých mesiacoch od spustenia portálu sa začala vytvárať vizuálna predstava prostredia stránky, ktorá je oproti pôvodnému strohému dizajnu skôr domácka, príjemná a umelecká. Chcel som, aby sa ľudia v prostredí Jazz.sk cítili príjemne a aby si pri čítaní noviniek oddýchli tiež oči. Nakoniec predpokladám, že väčšina poslucháčov jazzu ocení umeleckejšie stvárnenie prostredia portálu." priznáva Boris. Tak začali stretnutia s kreatívnou agentúrou SMARTPAGE & YVO. Jej strategická manažérka webových prezentácií Zuzana Sakaliková je veľká jazzová fanynka a tak dala nezištnej spolupráci zelenú. Grafik Martin Máčada sa skutočne pochlapil a poslal tímu Jazz.sk niekoľko návrhov. Víťazný vás obklopuje pri čítaní tohto článku.

 

Nuž ale návrh.jpg nie je to isté ako web. A tak náš programátor a webmaster Peter Žuffa začal s grafickým oddelením zábavu menom 'hot mail' vo dne v noci. "Jednou z veľkých výziev bolo pre mňa dosiahnutie imidžového, akoby štetcom rozotretého orámovania každej fotografie na titulnej stránke. Podarilo sa a myslím, že to prispieva ku naozaj umeleckému dojmu." Súčasťou zmeny grafiky webu bola aj zmena grafiky loga (výsledok vľavo hore). Jeho autorom je grafik Michal Kečkeš, ktorý má k jazzu blízko napríklad cez karikatúry slávnych jazzmenov. Cieľom všetkých zúčastnených bolo, aby nová grafika bola spustená v prvý deň Bratislavských jazzových dní - v piatok 26. 10. 2012, teda ako symbolický darček k prvým narodeninám portálu. Peter si v to ráno privstal a nahodil grafiku tak, aby bol výpadok serveru čo najkratší. Na BJD sme navyše rozdávali propagačný bulletin informujúci o hudobníkoch vystupujúcich na BJD, ktorý bol vytlačený už v novej grafike (viď fotogaléria).

 

Toľko o novom vizuále ku dnešnému dňu. Budúcnosť je na vás. Páči sa vám? Nepáči? Iba niečo sa vám nepáči? Čo vám chýba? Prosíme vás o spätnú väzbu prostredníctvom ankety pod článkom, prípadne komentovania tohto článku, využitia kontaktného formuláru alebo našej facebookovej nástenky. Vopred ďakujeme za pochvaly, ale aj za konštruktívne návrhy.

 

Za tím Jazz.sk zhrnula Jarmila Žuffová

 

P. S. K dnešnému dňu návštevnosť našej stránky dosiahla 8 000 unikátnych návštevníkov a 12 000 návštev mesačne! Veľmi pekne vám ďakujeme a budeme sa aj naďalej snažiť prinášať vám presne tie jazzové informácie, ktoré vás zaujímajú.

Esprit 2023

Galéria

Portál Jazz.sk má novú grafiku! Lajkujete ju?
Portál Jazz.sk má novú grafiku! Lajkujete ju?
Portál Jazz.sk má novú grafiku! Lajkujete ju?
Propagačný bulletin na BJD 2012

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...