Slovenská jazzová spoločnosť prijíma projekt na vydanie CD

Slovenská jazzová spoločnosť prijíma projekt na vydanie CD
jazz.sk

Slovenská jazzová spoločnosť (SJS) prijíma projekty na vydanie CD nosičov pre hudobníkov a skupiny v oblasti džezu na kalendárny rok 2012.
SJS prostredníctvom svojej rady každoročne navrhuje vydavateľstvu Musica Slovaca pri Hudobnom fonde jeden edičný titul pre CD z oblasti jazzovej hudby. V snahe o transparentnosť tohto procesu sa rada na svojom zasadaní rozhodla osloviť širokú obec potenciálnych záujemcov o túto možnosť vydania CD.
Podmienkou je do konca februára poslať e-mailom návrh na vydanie CD, ktorý musí obsahovať obsadenie skupiny alebo približnú zostavu účinkujúcich, autorov skladieb a aspoň približnú dramaturgiu. Nahrávky nie sú potrebné, projekt stačí zaslať e-mailom, resp. ako prílohu k e-mailu. Do predmetu e-mailovej správy je potrebné uviesť heslo "SJS CD".
V doterajšej histórii vydavateľskej činnosti Hudobného fondu bolo vydaných 15 titulov z oblasti džezu. Prvým bol v roku 1997 album Slovak Jazz /Lipa, Jonáš, Jakabčic, Bartošová, Šeban, Tatár. Z tých najnovších v roku 2011 to boli Groove Brothers a Štefan Bartuš. Informáciu pre TASR poskytla Katarína Ovseníková zo Slovenskej jazzovej spoločnosti.

Zdroj: TASR

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Cenu verejnosti ESPRIT si preberie Ondrej Juraši
Desať dní mohli domáci fanúšikovia rozhodovať o tom, ktorý z nominovaných dvadsiatich šiestich...
Týždeň slovenského jazzu: klaviristi
Dnes necháme hovoriť (alebo lepšie povedané znieť) klavírnych majstrov. Jazzová klavírna úroda bola...
Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...