Súťaž o 2x2 lístky na festivalový koncert Gregoire Maret / Jane Monheit

Súťaž o 2x2 lístky na festivalový koncert Gregoire Maret / Jane Monheit
jazz.sk

Medzinárodný festival, nesúci meno po našom priateľovi, legendárnom bubeníkovi a perkusionistovi Jozefovi „Dodovi“ Šošokovi, štartuje po štvrtý raz v piatok 1. júna súčasne s Otvorením letnej kúpeľnej sezóny v Piešťanoch.

V priestoroch Art Jazz Gallery v Kursalone – secesnej winterovskej budove z 19. storočia, na terase Kursalonu a v Dome umenia opäť po roku zaznie špičkový slovenský a svetový džez.
Headlineri Jane Monheit a Grégoire Maret vystúpia v Dome umenia druhú júnovú sobotu. Ani tento ročník sa nezaobíde bez svetových hviezd. Po slávnych menách ako Chris Potter, Jerry Bergonzi, Roy Hargrove, Kenny Garret, Robert Glasper, ktorí už v Piešťanoch hrali, potvrdili účasť Jane Monheit so svojim bandom a Grégoire Maret Quartet.

Hlavný koncert sa uskutoční v sobotu 9. júna 2012 v Dome umenia od 20:00 h. Newyorskú speváčku Jane Monheit ešte ako dvadsaťročnú ocenila porota, zložená z hviezd ako Diana Krall, Dee Dee Bridgewater a Dianne Reeves, na renomovanej súťaži v New Yorku. V roku 2004 sa stala jednotkou v Jazz - Charts v USA. Vydala desať CD a so svojim stálym triom: Michael Kanan (klavír), Neil Miner (bass) a Rick Montalbano (bicie) úspešne koncertovala v mnohých štátoch.

Grégoire Maret pochádza zo Švajčiarska a v súčasnosti žije v USA. Patrí k najvyhľadávanejším hráčom na ústnu harmoniku. Získal Grammy, hral s legendami ako Marcus Miller, Herbie Hancock, ale aj Youssn´Dour a Me Shell Ndegeocello, Peter Seeger, David Sanbom, George Benson, Cassandra Wilson. Absolvoval turné so skupinou Pata Methenyho. Vystupoval s Eltonom Johnom a Stingom. Do Piešťan privedie vynikajúcich muzikantov ako Frederico Gonzales Pena (klavír), James Genus (bass), John Davis (bicie).

 

Ako sa volá prestížna súťaž, v ktorej sa Jane Monheit dostala v roku 1998 do finále?
Súťaž trvá do 7. júna 2012

Odpoveď: Thelonius Monk Institute Competition

Výhercovia: Ivana Regešová, Peter Baláž

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...