Súťaž o 2x2 permanentky na festival Colours of Ostrava

Súťaž o 2x2 permanentky na festival Colours of Ostrava
jazz.sk

Po štyroch rokoch príde na medzinárodný hudobný festival Colours of Ostrava britský klavirista a spevák Jamie Cullum. Ďalšími zaujímavými menami, ktoré by mohli pritiahnúť pozornosť fanúšikov jazzovej hudby sú Dhafer Youssef či Anna Maria Jopek.

 

"Sme radi, že si pre svoj návrat do Českej republiky vybral práve náš festival, kde sa mu veľmi páčilo," uviedla riaditeľka podujatia Zlata Holušová. Colours of Ostrava sa bude konať 18. až 21. júla (štvrtok - nedeľa).

Colours of Ostrava sa tento rok po druhý raz uskutoční v ostravskej Dolnej oblasti Vítkovíc - v industriálnom areáli, ktorý je od roku 2002 národnou kultúrnou pamiatkou.  V predpredaji sú aj miesta v kempe, parkovanie v areáli festivalu a pri stanovom mestečku. Parkovanie počas celého podujatia stojí 500 korún (19,50 eura). Stanové mestečko bude v areáli Sliezskoostravského hradu. Ak sa naplní, pribudne ďalšie v areáli Landek parku.

Vlani sa na podujatí s návštevnosťou 31 500 ľudí predstavili takí interpreti ako Parov Stelar Band, Bobby McFerrin, Zaz, Rufus Wainwright, Portico Quartet, The Flaming Lips, Animal Collective, Kronos Quartet a iní. Na 11. ročníku mala vystúpiť aj islandská speváčka Björk, no tá zo zdravotných dôvodov zrušila časť letného turné vrátane vystúpenia v Českej republike.

Portál Jazz.sk má k dispozícii 2x2 lístky na tento 4-dňový hudobný maratón. Ak sa chcete stať majiteľmi lístkov, napíšte nám odpoveď na súťažnú otázku a možno sa šťastie usmeje práve na Vás!
V ktorom roku vystúpil na festivale Colours of Ostrava spevák Bobby McFerrin?

Výhercovia: Irina Kruteková, Silvia Swan

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: klaviristi
Dnes necháme hovoriť (alebo lepšie povedané znieť) klavírnych majstrov. Jazzová klavírna úroda bola...
Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...