Súťaž o 2x2 vstupenky na *design factory Jazz Night vol. 7

Súťaž o 2x2 vstupenky na *design factory Jazz Night vol. 7
jazz.sk

V piatok 5. júna 2015 sa už po siedmy raz zmenia industriálne priestory design factory na klub plný fantastickej jazzovej tanečnej hudby. Aj tento rok čaká na ľudí hlavný a vonkajší stage,  tri skvelé kapely a dvaja DJi. Máme pre vás súťaž o 4 vstupenky, zažite tento jedinečný večer ako naši hostia.

 

Brány design factory sa otvoria v piatok o 19.00 zahrievacím setom od DJa C.O.D.E.-ho, ktorý pôsobí vyše 10 rokov ako rezident v NuSpirit Clube. Koncertovú časť večera otvorí mladá slovenská kapela Miloš Biháry Quartet. Žánrovo sa pohybuje od jazzových štandardov až po funky, groove či fusion. Hoci kapela vznikla len pred troma rokmi, každý z jej členov má za sebou viacero individuálnych úspechov a početné spolupráce v hudobných zoskupeniach všetkých druhov a typov.

 

 

Nemecká skupina Jazzamor sa zrodila okolo dvoch ľudí, ktorých spojila láska k jazzu  a bossa nove 60. rokov – Bettina Mischke a Roland Grosch. Niekoľko rokov vystupovali ako kvarteto s cover verziami piesní, no ako Jazzamor s vlastnou tvorbou pôsobia od roku 2002. Doposiaľ vydali 5 albumov, pričom každý je svojím štýlom výnimočný.

 

Druhé nemecké zoskupenie, Tape Five, vzniklo pod taktovkou skladateľa a producenta Martina Strathausena. Spolupracoval s mnohými významnými hudobníkmi a spevákmi a ich hudba je naozaj multižánrová – swing, electro swing, nu jazz, latin, lounge, dub, trip hop, chillout, electro a ďalšie. Kapela má na konte 5 albumov, pričom najnovší, Circus Maximus, vyšiel koncom apríla 2015. Pripravte sa na energické tanečné rytmy v podaní päťčlennej kapely a speváčky Dionne Wudu!

 

Z industriálneho interiéru sa po koncertoch presunieme „na ulicu“, kde pokračuje open air after party – postará sa o ňu londýnska DJská legenda Patrick Forge. Jeho dvojhodinová hudobná show The Cosmic Jam sa vysielala na rádiu Kiss FM neuveriteľných 21 rokov a dlhé roky spolupracoval s DJom Gillesom Petersonom. U nás bude hrať až do rána, ktoré ukončíme už tradične – teplou kávou a croissantom.

 

Súťažná otázka: V ktorom ročníku súťaže Jazz START UP súťažila skupina Miloš Biháryho?

 

Súťaž trvá do 4.júna 2015

Výhercovia: michal skrovan, Alexandra Pestova

 

 

Ďalšie články

Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...