Trubkárovi ukradli nástroj priamo v jazzovom klube: Dave Levy prosí sociálne siete o pomoc

Trubkárovi ukradli nástroj priamo v jazzovom klube: Dave Levy prosí sociálne siete o pomoc

Newyorský trubkár na voľnej nohe Dave Levy minulý týždeň navštívil San Francisco, aby tu odohral koncert. Okolo deviatej večer v piatok 26. júla sa s pár priateľmi hudobníkmi stretol v jazz klube Black Cat v štvrti Tenderloin, aby sa spolu navečerali. Jeho trúbka bezpečne oddychovala v púzdre hneď vedľa neho - aspoň to si Levy myslel, až do momentu, keď si všimol, že miesto vedľa neho zíva prázdnotou. Okamžite sa obrátil na políciu, sociálne siete a verí v zázrak, že sa jeho cenný nástroj nájde.

 

Trubkár sa len na moment obrátil - možno práve platil účet alebo niekoho oslovil - no keď sa pozrel späť, miesto, kde bol predtým jeho nástroj, bolo prázdne. "Stál som vedľa svojej trúbky celý čas, " povedal Levy. Navyše má podnik bezpečnostné kamery pri oboch východoch, no doteraz sa nepodarilo zistiť, kto z prítomných návštevníkov mohol jeho hudobný nástroj ukradnúť. 

 

Dave Levy vystupuje s hviedzami ako Norah Jones, Deep Purple, Pharoahe Monch, St. Lucia a Jaheim, strata jeho nástroja je teda preňho veľkou ranou. Obzvlášť preto, že sa jedná o veľmi špecifickú trúbku - špeicálny model značky Adams s vyhnutým koncom v štýle Dizzyho Gillespieho v trojitom púzdre značky J. Landress/Gard z čiernej a hnedej kože, v ktorom sa nachádza niekoľko nátrubkov značky Legends Brass. 

 

Hneď po krádeži Levy nahlásil túto skutočnosť na policajnom oddelení San Francisca a hoci sa už medzitým vrátil do New Yorku, prostredníctvom sociálnych sietí sa snaží  osloviť svojich známych a fanúšikov z okolia San Francisca, aby mu pomohli s hľadaním jeho nástroja na miestnych trhoch a v záložniach. 

 

Podľa slov polície je možné, že sa nástroj objaví, len pred pár mesiacmi sa niekomu podarilo nájsť ukradnutú flautu v hodnote 7000 dolárov na trhoch organizácie Mission, preto Levy stále nestráca nádej. Na portáli Reddit uverejnil nasledovný odkaz: "Dňa 26.7. mi ukradli moju Adams trúbku priamo spod mojich rúk. Už som v živote videl množstvo zázrakov a verim, že každý, kto toto číta, je rozumný človek. Preto nestrácam nádej. Veľmi si budem vážiť každého, kto mi môže nejako pomôcť alebo zdieľať túto správu, obzvlášť v blízkom okolí (San Francisca)."

 

"Každá rozumná bytosť si určite vie predstaviť moju bolesť," dodal. "Som profesionálny hudobník a potrebujem svoj nástroj."

 

Zdroj: sfgate.com

Autor: Martin Uherek

Foto: Courtesy Of Dave Levy 

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Top 5: Jazzová trúbka na všetky spôsoby
Skutočná ikona i symbol jazzu, krása tohto nástroja možno tkvie aj v kontraste jeho na prvý pohľad...
Július Baroš Quintet navštívil v rámci slovenského tour aj Banskú Bystricu
V stredu, 2. októbra 2013 mali priaznivci jazu v Banskej Bystrici ďalší sviatok. V...
VRAVELO SA V COTTON CLUBE – Volanie Džungle
"Vravelo sa v Cotton Clube" je séria príbehov z obdobia jazzového veku. Sám F. Scott Fitzgerald by...
Jazzman týždňa: Dizzy Gillespie
Jeden z hlavných zakladateľov bebopu, vždy vysmiaty milovník kanadských žartíkov, ktorý ako prvý...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...